Sarah Sjöström vann 100 meter fjärilsim i kortbane-SM.
Sarah Sjöström vann 100 meter fjärilsim i kortbane-SM.

Efter att Jennie Johansson och Michelle Coleman stoppas från landslaget kommenterar nu Sarah Sjöström det som hänt.– De är nog ganska ledsna att de inte kan vara med på mästerskapet, och jag är ledsen för deras skull, säger hon.

Sarah Sjöström är tillbaka i tävlingsbassängen efter OS-succén. Hon inledde SM i Eriksdalsbadet med försök på 200 meter medley samt favoritdistansen 100 meter fjärilsim, där hon innehar världsrekordet i lång- och kortbana.

– Kul att få tävla lite grann igen. Men man har ju inga direkta förväntningar eftersom jag inte tränat för det här eller haft någon planering för det, säger Sjöström.

Efteråt kommenterade hon även beskedet att landslagsledningen stängde av VM-medaljörerna Jennie Johansson och Michelle Coleman den 3 oktober, vilket blev känt på torsdagen.

TT: Är du förvånad?

– Ja, jag skulle nog inte stänga av två medaljkandidater till ett VM, säger Sjöström.

Tror på lösning

Hon vill inte kommentera saken närmare, utan säger precis som förbundskaptenen att problemen får lösas internt.

– Men ni behöver inte vara oroliga, de kommer nog att få simma nästa mästerskap. Man behöver inte göra det så dramatiskt, jag tycker det är tråkigt att de inte får vara med på VM. Men jag tror att det kommer att lösa sig.

Förvånansvärt snabbt

Sjöström tycks ha konserverat OS-formen väl. Hon hade inga problem att ta hem SM-guldet i 200 meter medley, trots att det är en distans hon inte vanligtvis simmar. Kort därefter simmade hon hem ännu ett guld till samlingen på 100 meter fjärilsim, med tiden 56,47.

– Det gick faktiskt överraskande snabbt på 100 fjäril, det var inte så mycket långsammare än förra året på SM och då hade jag inte simmat 200 meter medley.

– Jag känner mig stark på slutet, men jag får ju kämpa mig i mål, men det är så det ska vara, säger hon med ett leende.

I morgon simmar Sjöström 100 meter medley och 50 meter fjärilsim.

– Jag hoppas att jag kan ta två nya guld.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset