Jeffrey "Sjow" Brusi streamar själv ofta när han spelar Hearthstone.
Jeffrey "Sjow" Brusi streamar själv ofta när han spelar Hearthstone.

Avslöjar man för mycket av sina taktiker när man streamar sina spel? Metro snackade med Hearthstone-spelaren och streamern Jeffrey "Sjow" Brusi för att höra hur han resonerar.

Streaming är vardag för många av proffsen inom e-sporten. En bra underhållning och inspiration för fansen, men också en öppning för motståndare att på ett enkelt sätt studera deras spel.

En gren där strategier blir väldigt tydliga på under sändningarna på nätet är i kortspelet Hearthstone.

– Man får bara bita i det sura äpplet och ta det. Jag försöker bara dölja mina kortlekar det är det mesta jag kan göra, säger svenske Team Liquid-spelaren Jeffrey ”SjoW” Brusi som själv är en flitig streamer.

LÄS MER: Här är kortet som förbryllar Hearthstonespelarna

Inför en turnering handlar allt om förberedelser och där tar den svenska stjärnan själv hjälp av streams för att läsa av sina motståndare.

– Om jag vet vem jag möter och han har spelat innan på stream så kollar jag alltid på matchen för att se vad han spelar för lekar. Det viktigaste är att veta exakt vilka kort han spelar i sin lek så att man kan spela runt det och veta vad som kommer, säger han.

Åt motsatt håll är SjoW inte lika orolig att avslöja för mycket under sändningarna på nätet. Även om han medger att det utan tvekan kan innebära fördelar för motståndaren.

LÄS MER: Världsstjärnans tips för att bli grym på Hearthstone

– De kan veta om mina lekar och min strategi och det kan verkligen påverka hur matchbilden blir. Det blir en stor ”edge” för dem. Men om jag spelar optimalt så spelar det nästan ingen roll om de vet hur jag tänker eller hur jag spelar, säger han.

Försöker man någon gång trolla sina motspelare genom att inför en turnering spela något helt annat än det man tänker ta med sig dit?

– Jag har gjort det i en open cup online. Då spelade jag utan fördröjning i streamen så att de kunde gå in och se vad jag spelade för lekar och vad jag hade i min hand. Jag spelade jade druid men döpte den till aggro druid bara för att mindgejma lite, säger Jeffrey ”SjoW” Brusi.

LÄS MER: Hearthstones nya milstolpe – 70 miljoner spelare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset