Barnen ska ha skurit sig på rakblad när de blev erbjudna tuggummi. Tuggummit på bilden har inget med händelsen att göra.
Barnen ska ha skurit sig på rakblad när de blev erbjudna tuggummi. Tuggummit på bilden har inget med händelsen att göra.

Två barn blev bjudna på vad de trodde var tuggummi. Istället skar sig en av dem på ett rakblad, skriver Sundsvalls tidning.

Det var i måndags kväll som väktare i området Skönsberg i Sundsvall stötte på de två sjuåriga pojkarna. Väktarna är anställda av Mitthem, som är bostadsbolaget, för att skapa en trygg miljö i området.

Ett av barnen visade upp sitt finger där han blödde. Han hade skurit sig på ett rakblad, skriver Sundsvalls tidning. Pojkarna berättade att de blivit erbjudna tuggummi från ungdomar i 12-15-årsåldern. De trodde att det var ätbart men visade sig istället vara rakblad, enligt Birgitta Ulming, kommunikationschef på Mitthem.

– Det är jättetråkigt att det händer, vi tror ju att det här är ett pojksträck som gått tokigt, säger hon till Metro, samtidigt som hon betonar allvaret i händelsen.

►LÄS MER: Ja, någon har faktiskt klistrat upp rakblad på en lekplats i USA

Enligt Birgitta Ulming har man inte varit med om något liknande i bostadsområdet Falken. Hon säger att man inte har någon anledning att misstro barnen. En av dem hade skurit sig och blev omplåstrad. Väktarna sökte av området efter ungdomarna och fler rakblad. Man hittade tomma förpackningar.

I dag har bostadsbolaget varit i lekparken och krattat. Mitthem har skrivit informationsblad till hyresgästerna i området där man uppmanar föräldrar att tala med sina barn.

– Vi har uppmanat föräldrarna att prata med sina barn om att aldrig ta emot något av främmande människor , säger Birgitta Ulming.

Än så länge har ingen polisanmälan upprättats. När Metro kontaktar polisen i Sundsvall känner de inte till händelsen, de har inte fått information från väktarna heller. Polisen ser allvarligt på det som inträffat och bestämmer sig för att kontakta Mitthem.

►LÄS MER: Cassandra, 19, skulle öppna bildörren – skar sig på ett dittejpat rakblad

– Vi ska titta närmare på händelsen, jag tror jag ska lämna det här vidare till anmälningsupptagningen, säger Lars Jonsson, stationsbefäl vid Sundsvallspolisen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset