En av de kommentaren som Zara Larsson fått.
En av de kommentaren som Zara Larsson fått.

De senaste dagarna har näthatet mot Zara Larsson strömmat in till artisten. ”Jag är för fan bara en människa, och jag blir otroligt sårad och ledsen många gånger”, skriver Zara Larsson på Instagram.

Det var förra veckan som sångerskan Zara Larsson, 17, i en intervju med Dagens Nyheter berättade att hon var besviken över att hon inte syntes tillräckligt på affischerna för Bråvalla festivalen.

Det utlöste ett näthat utan dess like och hon kritiserades bland annat av artisten Günther – som kallade henne ”fjortisbrud”.

►LÄS MER: Zara Larsson svarade på läsarnas frågor live

Under måndagen skrev Zara Larsson om kritiken på Instagram.

”Jag är trött. Jag är verkligen så obeskrivligt trött på att folk ska skoja till det på min bekostnad. Framför allt vuxna män. Det är folk som inte lyssnar på mig, utan som läser något i tidningen som jag egentligen inte har sagt. Högst upp på deras önskelista vill dom helst att någon ska våldta mig, misshandla mig och oftast till och med mörda mig. I kommentarsfälten skrattar kompisarna och håller med”, skrev Zara Larsson.

►LÄS MER: Zara Larsson: Därför behöver jag en riktig jäkla utskällning

Hon skriver att det händer henne varje dag.

”Jag älskar min pojkvän, min pappa, mina fina och omtänksamma killkompisar, mina lärare, dom manliga producenterna jag jobbar med, men jag hatar män i grupp.”.

Under hashtagen #backazara visar nu fler och fler sitt stöd för artisten.

 

Metro har sökt Zara Larsson och hennes manager skriver i ett mejl att sångerskan inte har någonting mer att tillägga än det hon redan skrivit i sociala medier.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Näthat