Rikard Grönborg.
Rikard Grönborg.
Ishockey TT

Sista turneringen före OS – inte ens då får Tre Kronor chansen att träna ihop med hela laget inför första matchen.

Sju spelare missade måndagens landslagsträning på grund av matcher i KHL.

Jag tycker mest synd om killarna, sade förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Tre Kronor har två träningsdagar i Stockholm inför avresan till Channel One Cup i Moskva, den sista landslagsturneringen före OS-truppen presenteras den 16 januari.

Fyra av de sju spelarna som hade matcher i KHL på måndagskvällen hinner till tisdagens träning. Trion Niclas Burström, Jugra, Patrik Zackrisson och Alexander Bergström, båda Sibir Novosibirsk, hinner inte ens till den.

De kommer bara att vara med på en kort matchvärmning i Moskva på torsdag inför Tre Kronors första match samma kväll mot Ryssland.

Problemet är inte nytt, det finns inför varje landslagsturnering, men inte ens när det handlar om OS-genrep lägger ligorna sina spelscheman på ett bättre sätt.

I en perfekt värld hade vi haft dem här. Vi kämpar för att spelarna ska komma hit från början så att de får komma in i systemet från start. Framför allt är det för spelarnas skull eftersom vi ju utvärderar dem för att se vilka som ska vara med i OS, sade Grönborg.

Reglerna säger att spelarna ska vara tillgängliga för landslaget 48 timmar före första matchen, det vill säga tisdag kväll.

Det gör att Växjömålvakten Viktor Fasth finns med landslaget hela veckan och därmed missar sitt lags kvartsfinalretur mot Bern i CHL på tisdagskvällen.

Rikard Grönborg.
Rikard Grönborg.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset