The Natural Kitchen serverar goda luncher och är ett perfekt ställe att sitta och titta på folk. Här passerar unga studenter från modecolleget längre ner på gatan och unga välbeställda mammor.
The Natural Kitchen serverar goda luncher och är ett perfekt ställe att sitta och titta på folk. Här passerar unga studenter från modecolleget längre ner på gatan och unga välbeställda mammor.

Cajsa Lykke Carlson är Londonbo sedan 2002. Hon skriver regelbundet från den engelska huvudstaden i magasinet RES. Här är hennes favoritplatser.

Hotell

Hårdpackade rum

Lux Pod. Prova något annorlunda med Lux Pod, ett kompakt bed and breakfast som lyckas packa in våningssäng, köksvrå och badrum på 13 kvadratmeter. Här finns många designdetaljer: docknings­- station för Ipod, Bang & Olufsen-tv och badrockar från Emanuel Ungaro gör det till ett perfekt minihotell för den trendkänslige besökaren. Lux Pod kan hyras för en vecka för 6 700 kronor, eller för 1 800 kronor per natt, men man måste hyra lägenheten för minst tre nätter. 38 Gloucester Road, SW7 4QT

www.theluxpod.com

Shopping

Vacker vintage

Pelicans & Parrots. I takt med att Dalston blir mer och mer gentrifierat, och lockar en mer köpstark kundkrets, öppnar fler och fler affärer som lika gärna skulle kunna ligga i Angel eller Notting Hill. Pelicans & Parrots är en av dem, en mycket välinredd och vacker vintageaffär med ett bra urval av mestadels damkläder. Man kan också köpa smycken, tavlor och inredningsgrejer i den fina butiken som öppnade för ett halvår sedan. Prisvärt, trendigt och snyggt.

40 Stoke Newington Road, N16 7XJ. 

www. pelicansandparrots.com

För modeälskaren

Condé Nast Worldwide News. Verkligen inte den största tidningsaffären man sett någonsin, men för modeälskaren är det här en bra one-stop-shop: här säljs över 130 Condé Nast-tidningar från mer än 25 olika länder, inklusive titlar som Vogue India och Vogue Korea, holländska Glamour, och W Magazine, bland många andra. Idén är att det här ska vara som en Applebutik för tidningar, och det är onekligen ett tjusigt litet rum, med solgult golv och Ipads som man kan läsa tidningar på. Litet men roligt!

20 St. George Street, W1S 2FJ

Barer

Charmig cocktailbar

Callooh Callay. En charmig cocktailbar på Rivington street i Shoreditch. Den specialiserar sig på innovativa drinkar – jag rekommenderar varmt bebbo, en gincocktail med apelsin, citron och honung. Här serveras också barsnacks som sötpotatis-pommes frites, och baren har ett ”hemligt” bakre rum som man kommer till genom att gå in i en garderob. Väldigt Narnia, och ett mycket trevligt ställe att ta sig en sofistikerad drink på. Cocktails kostar från 88 kronor.

65 Rivington Street, EC2A 3AY.

www. calloohcallaybar.com

Restaurang

Bra tapas

Pix Pintxos. Ligger på vackra Westbourne Grove i västra Londons Notting Hill och är ett perfekt ställe att äta på efter en dag på Portobello Road. Här kan man beställa en varmrätt eller ta för sig av tapasrätterna som står uppställda. Alla kostar 25 kronor, och personalen räknar ihop ens tapaspinnar i slutet av kvällen. Vi gillade iberico-skinkan med vaktelägg, och köttbrickan med salami, parma, bröd, oliver och salsa. Räkna med ett yngre klientel på helgkvällarna.

175 Westbourne Grove, Notting Hill, W11 2SB.

www.pix-bar.com

Spana på folk

The Natural Kitchen

London har hur många kafékedjor som helst, men för en bra lunch rekommenderas The Natural Kitchen på Marylebone High Street. Här får man välja två sallader och en bit kött eller en vegetarisk rätt, för att sedan äta i den fina delikatessaffären eller på kaféavdelningen på över- ­­våningen. Ett kul ställe att spana på folk – hit kommer studenter från modecolleget såväl som väl­- beställda unga mammor. Maten kommer från lokala leverantörer.

77–78 Marylebone High Street, W1U 5JX.

www.thenaturalkitchen.com

Sevärt

Up and coming-konst

Alison Jacques Gallery. London är fullt av små konstgallerier – och det är oftast dem man hittar av en slump som är bäst. Som Alison Jacques Gallery, som har ställt ut foton av Robert Mapplethorpe. Alison Jacques är centralt beläget norr om Oxford Street och känt för att visa konst av unga, up and coming-artister. Nyligen öppnades en ny lokal, så den konstintresserade kan ströva runt i två gallerier på samma gata.

16–18 Berners Street, W1T 3LN och 41–42 Berners Street, W1T 3NB.

www.alisonjacquesgallery.com

LÄS HELA TIDNINGEN RES LONDONGUIDE

Cajsa Lykke Carlson är Londonbo sedan 2002.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset