Att säsongsanpassa sina varor, ta snygga bilder och ta hjälp av sociala medier är några tips för hur du skapar en bra annons på säljsidor så som Tradera och Blocket. Bilden är ett montage.
Att säsongsanpassa sina varor, ta snygga bilder och ta hjälp av sociala medier är några tips för hur du skapar en bra annons på säljsidor så som Tradera och Blocket. Bilden är ett montage.

Att sälja av saker du inte längre använder är ett bra knep för att dryga ut kassan efter julhelgen. Men hur får man sina saker sålda? Metro tog hjälp av experter på Tradera och Blocket – här är checklistan för hur du skapar den perfekta säljannonsen.

  1. Sälj sådant som många bevakar och efterfrågar. Kvalitetssaker, dyrare eller trendiga varumärken och rariteter såsom designklassiker brukar gå hem.
  2. Använd rätt ord. Många söker på obruten förpackning, felköp, fel storlek, oanvänd och nästan ny. Matcha sökningarna i din annons.
  3. Tänk säsong. Anpassa dina annonser till vilken säsong det är. Försök alltså inte sälja gräsklipparen i vinter, sälj i stället ved, snöslungor, vintersportsprylar eller takboxar.
  4. Ta snygga bilder. Ta gärna bilder både framifrån, bakifrån och närbilder, så att du tydligt visar det du vill sälja.
  5. Var tydlig. Sätt en bra rubrik och var tydlig i objektsbeskrivningen, var ärlig och utförlig när du beskriver den vara du vill sälja.
  6. Sätt rätt pris. Kolla runt för att få ett hum om vad andra tar för sina varor. Sätt gärna ditt egna strax under om målet är att sälja av varan snabbt. Säljer du på auktion kan det vara värt att testa ett lågt utropspris.
  7. Sprid din annons. Ta hjälp av sociala medier och sprid din annons där – ju fler som ser din annons desto större är chansen att du får dina prylar sålda.

LÄS MER: Mäklarna: Då ska du sälja din lägenhet

LÄS MER: Det här säljs mest på Blocket och Tradera just nu

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset