Förra månaden vädjade Valentina om dödshjälp i en Youtube-video – hon fick besök av Chiles president och i dag har hon ändrat sig.
Förra månaden vädjade Valentina om dödshjälp i en Youtube-video – hon fick besök av Chiles president och i dag har hon ändrat sig.

14-åriga Valentina skapade rubriker världen över när hon förra månaden efterfrågade dödshjälp i en Youtubevideo. Men efter alla reaktioner på videon har flickan nu ändrat sig.

Valentina Maureira är bara 14 år – och ville ha hjälp att dö. I en Youtubevideo förra månaden vände hon sig till Chiles president Michelle Bachelet och vädjade om att få aktiv dödshjälp.

– Jag vill ha hennes godkännande så att jag kan få en spruta som låter mig sova för alltid, säger flickan i videon.

Men en talesperson hos presidenten svarade inom kort att det är omöjligt att gå med på önskan eftersom dödshjälp inte är tillåtet i landet. Ännu några dagar senare besökte presidenten flickan på sjukhuset i Santiago.

►LÄS MER: Hon är 29 år och ska dö den 1 november – här berättar hon varför

►LÄS MER: Brittany, 29, valde att dö – somnade in i lördags

Valentina Maureira lider av cystisk fibros, en ärftlig och dödlig sjukdom som gör att hon har svårt att andas. När hon fördes till sjukhus hade hon dessutom näringsbrist. Hon har genomgått fem operationer och mår dåligt av behandlingen.

Men videon där hon vädjar till president Michelle Bachelet har fått hela världen att reagera. Och på söndagen sa hennes pappa, Fredy Maureira, till nyhetsbyrån AP att hon ändrat sig.

Under den senaste månaden har flickan fått så mycket respons på sin video att hon inte längre vill ha dödshjälp. Hon har bland annat besökts av en familj från Argentina vars barn drabbats av sjukdomen. Hon har också träffat en patient som blivit äldre än 20 år, vilket gett henne hopp om framtiden.

Hennes bror dog av cystisk fibros när han var sex år gammal.

►LÄS MER: Valentina, 14 vill dö – hennes vädjan om hjälp har berört hela världen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset