Hela gänget i House.
Hela gänget i House.

Jesse Spencer är den lätt hunsade doktorn i "House"

Jesse Spencer.

HOUSE TV4:s teveserie om den brutale, men geniale, doktor Gregory House och hans kollegor är en tittarsuccé. "House" leder knappt tisdagarnas dramaslag.
– Den drar folk till sig på samma sätt som en bilolycka. Man vill inte, men kan inte eller låta bli att titta, säger Jesse Spencer, 27, som spelar den lätt hunsade Dr Chase.

”House”, som utspelas på ett universitetssjukhus i USA, är TV4:s utmanare på tisdagkvällarna. Då tävlar den mot bland andra kanal 5:s ”Greys Anatomy” och treans ”Vanished”. Jesse Spencer tror sig ha ett hum om varför läkarserien blivit en sådan succé.
– Jag tror att de flesta människor innerst inne skulle vilja bete sig som House och vara så rak och hård mot sina medmänniskor. Sedan är sjukhus så klart en spännande värld och serien i sig är byggd som en deckare där sjukdomen i sig är boven vi är på jakt efter.

För seriens stora rollprestation står brittiske Hugh Laurie som tränat bort sin ärkebrittiska dialekt till förmån för en mer alldaglig amerikansk.
– Han har ett tufft jobb med dialekten, säger Jesse Spencer. Replikerna ska dessutom vara väldigt snabba och slagfärdiga.
•• Själv är du australiensare och det hörs väldigt väl även i serien. Varför kom du undan?
– Det var mitt förslag. De ville att Dr Chase skulle ha en utländsk dialekt och tänkte först på Storbritannien där jag bott i några år. Jag föreslog, för att göra det enklare för alla inblandade, att han skulle vara australiensare.
•• Var det så lätt?
– Nej, men jag argumenterade för min sak. Vanligtvis brukar australiensare skildras som vildar med läderhattar och stora knivar som äter krokodiler. Vi har faktiskt läkare vi med. Jag vet, eftersom hela min familj jobbar som det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset