Sjukgymnasten har åtalats för sexuella ofredanden mot fyra patienter.
Sjukgymnasten har åtalats för sexuella ofredanden mot fyra patienter.

En sjukgymnast vid en vårdcentral söder om Stockholm har åtalats för sexuella ofredanden mot fyra patienter. Han ska bland annat ha placerat sitt finger mot en yngre kvinnas kön.

I januari 2015 behandlade den manlige sjukgymnasten en ung kvinna. Under behandlingen klappade han henne på rumpan, tryckte sitt kön mot hennes hand och tog med fingret på hennes kön, enligt åtalet.

Händelsen inträffade på en vårdcentral söder om Stockholm. Mellan november 2014 och september 2016 ska han vid olika tillfällen ha sexofredat ytterligare tre kvinnliga patienter. Mannen ska ha fört deras händer, eller försökt föra deras händer, mot sitt skrev, enligt åtalet.

LÄS MER: Läkare döms för sexofredande mot sex patienter

I slutet av 2016 fick mannen sluta. Orsaken var ”annan”, enligt landstingets presstjänst.

Om vilket straff sjukgymnasten eventuellt kan få, säger åklagaren Alexandra Bopp:

– Det handlar om fysiska beröringar i behandlingssituationer. För sexuellt ofredande kan straffvärdet vara allt från böter och uppåt, men jag anser att det här absolut har ett högre straffvärde än böter.

Rättegången ska inom kort hållas. Under utredningen har sjukgymnasten nekat till brott.

LÄS MER: Läkarna som tafsar, utnyttjar och drogar

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset