Sahlgrenska får en enhet för spel- och datorspelsmissbruk nästa år.
Sahlgrenska får en enhet för spel- och datorspelsmissbruk nästa år.

Västra Götalandsregionen satsar 10 miljoner kronor på en ny filial för vård av spel- och datorspelsmissbrukare.

Från och med nästa år ska det finnas en avdelning på Sahlgrenska för personer som lider av spel- och datorspelsmissbruk. Västra Götalandsregionen satsar 10 miljoner kronor på projektet, skriver SVT Nyheter Väst.

Enheten för spelberoende placeras på Sahlgrenska sjukhuset och erbjuder specialiserad vård för patienter med spelberoende och datorspelsberoende.

LÄS MER: SK avslutar sitt Counter strike-år med ännu en vinst

– Vi har legat långt efter. Det är nästan så att vi skämts för att vi haft så dåligt mottagande på den här gruppen. Samtidigt ser vi hur antalet personer med behov av vård ökat, säger Monica Selin, KD, ordförande i psykiatriberedningen som tog beslutet om satsningen, till SVT Nyheter Väst.

Hur många vårdplatser som resurserna kommer räcka till är oklart, men om satsningen ska hålla på lång sikt kommer det att behövas mer pengar enligt Selin.

Under nästa år börjar jakten på personal till den nya avdelningen och någon gång under nästa år är det tänkt att de första patienterna ska få vård.

LÄS MER: Overwatch League-bossen: ”Svenska spelarna är grymma”

Enligt Monica Selin är en av anledningarna till att inkludera datorspelsberoende i den nya mottagningen att det är ett problem som kan innebära stora konsekvenser för de drabbade.

– Det finns ju ingen diagnos för att kunna benämna det som en sjukdom. Men det är ett så stort problem som innebär ett stort personligt lidande för många att det krävs en specialiserad vård, säger Monica Selin till SVT.

LÄS MER: Här är Dreamhack Winters populäraste Counter strike-lag

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset