Alexander Camara rymde från ett sjukhus och misstänks för kidnappning.
Alexander Camara rymde från ett sjukhus och misstänks för kidnappning.

27-årige Alexander Camara som misstänks för bland annat kidnappning är fortfarande försvunnen. Han rymde under ett sjukhusbesök. Men nu har en annan man häktats i samma ärende – misstänkt för en annan kidnappning.

Brotten som Camara misstänks för ska ha genomförts i slutet av oktober. Nu kan Metro berätta att utredningen växer och att en 30-årig man har häktats i samma ärende. Brottsmisstankarna rör människorov och grov utpressning som ska ha utförts i augusti.

– Den andre är häktad för en annan händelse och vi utreder om de här händelserna har ett samband med varandra, säger Marcus Ekman.

Metro har tidigare berättat om 27-årige Alexander Camaras dramatiska rymning. Han anhölls i slutet av oktober misstänkt för människorov och försök till grov utpressning. Först förvarades han i polisens arrest i Flemingsberg.

LÄS MER: Misstänkte kidnapparen rymde från sjukhus – nu vädjar polisen om hjälp

– Under natten fördes han till Huddinge sjukhus för vård. Eftersom han var anhållen anlitade vi ett väktarbolag, som vi brukar göra, och två personer från väktarbolaget hade uppdraget att hålla bevakningen av honom på sjukhuset, sa Gabriela Åslund, stationsbefäl vid polisen i Stockholm syd, till Metro.

Men på eftermiddagen den 29 oktober lyckades Camara rymma.

– Han har stuckit ut via en nödutgång och nedför trapporna. Väktarna sprang efter men han försvann ut. Det här har larmats ut och man har gjort sökningar men inte hittat honom, sa Gabriela Åslund, som även beklagade att det kunde ske.

Camara är häktad i sin utevaro och efterlyst. Under onsdagen gick polisen ut med bild på Camara och bad allmänheten om hjälp att hitta honom.

Han är fortfarande på fri fot.

– Det är väldigt svårt att säga vem som är farlig eller inte. Men min bedömning utifrån det han är misstänkt för är att han inte är farlig för utomstående, säger åklagare Markus Ekman.

LÄS MER: Gängledare rymde från förvar – igen

Åklagaren vill inte gå in på om de två misstänkta känner varandra, eller varför polisen misstänker ett samband.

– Men det finns något som gör att de här ärendena handläggs tillsammans.

Är det samma offer i båda ärendena?

– Det vill jag inte kommentera.

Enligt handlingar från tingsrätten har två offer fått biträden.

30-åringen har ett långt belastningsregister. Han är bland annat dömd för olaga frihetsberövande, försök till utpressning och anstiftan till utpressning.

Även Alexander Camara är tidigare dömd för bland annat olaga frihetsberövande, misshandel och övergrepp i rättssak.

– Jag hoppas vi får in honom så snart som möjligt. Det är väldigt viktigt för att kunna fortsätta förundersökningen på ett vettigt sätt, säger Markus Ekman.

De misstänkta nekar till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset