Sedan gripandet på kvinnan har polisen undersökt hennes hem.
Sedan gripandet på kvinnan har polisen undersökt hennes hem.

En kvinna har gripits i Chester misstänkt för att mord samt mordförsök på totalt 14 spädbarn. Polisen har utrett händelserna på sjukhuset sedan i maj 2017 och har nu gjort sitt första gripande. "En högst komplex och väldigt känslig utredning", säger polischef Paul Hughes.

En 28-årig brittisk sjuksköterska har gripits misstänkt för att ha mördat åtta spädbarn på ett sjukhus i Chester strax utanför Liverpool i Storbritannien, skriver CNN.

Utöver det misstänks hon för ytterligare sex mordförsök på nyfödda barn. Kvinnan har arbetat på Grevinnan av Chesters sjukhus sedan 2011.

LÄS MER: Falsk sjuksköterska dömd till fängelse

Gripandet, som skedde på tisdagsmorgonen av engelsk polis, är en del av en lång utredning där totalt 17 spädbarn har dött på enheten mellan mars 2015 och juli 2016.

Även 15 kollapser som inte har lett till dödsfall har skett på avdelningen under den perioden.

– Detta är en högst komplex och väldigt känslig utredning och som ni kan tänka er så behöver vi försäkra oss att vi gör allt som står i vår makt för att säkerställa varje detalj som har lett till dessa bebisdödsfall och kollapser, säger stadens polischef Paul Hughes till Sky news.

Viktigt steg i utredningen

Förundersökningen inleddes i maj 2017, och har nu lett fram till ett gripande.

– Samtidigt som detta är ett viktigt steg framåt i vår utredning så är det viktigt att komma ihåg att utredningen fortfarande är i full gång vid detta lag, fortsätter han.

Paul Hughes understryker att det är en enorm tragedi för de anhöriga till de omkomna barnen.

–  Detta är en extremt svår tid för alla familjer och det är viktigt att komma ihåg att mitt i allt detta finns det ett antal berövade familjer som letar efter svar på vad som hänt deras barn, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset