Linnea Nilsson tycker att landstinget behöver en hjälpande hand.
Linnea Nilsson tycker att landstinget behöver en hjälpande hand.

Linnea Nilsson är en 24-årig sjuksköterska i Karlstad som tröttnade på landstingets trassliga ekonomi. Därför anmälde hon landstinget till TV3-programmet ”Lyxfällan”.

Linnea Nilsson arbetar på akutmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad. Hon har jobbat i yrket i två år ungefär och tycker inte att landstinget i Värmland tar sjuksköterskebristen på allvar.

Därför valde hon att anmäla landstingsstyrelsens ordförande Fredrik Larsson och hälso- och sjukvårdschefen Tobias Kjellberg till TV3:s program ”Lyxfällan”, rapporterar NWT.

– En hjälpande hand i nöd tackar man ju inte nej till, säger Linnea Nilsson till Metro.

På hennes arbetsplats är landstingets ekonomi ett hett diskussionsämne. På nätet såg hon att någon skämtade om att de borde vara med i ”Lyxfällan”.

– En både rolig och bra idé tyckte jag, på den vägen var det.

►LÄS MER: Rebecka, 43, bränner pengarna på technofester – riskerar sätta barnen på gatan

Linnea Nilsson skrev på Facebook om sin anmälan och inlägget har fått stor spridning.

– Folk tycker det är jätteroligt. Vissa har undrat om jag är förbannad eller om det är på skoj. På det svarar jag att även om jag inte alltid delar landstingspolitikernas åsikter och stöttar deras beslut så är detta självklart gjort med glimten i ögat.

Tror du att de ställer upp på att delta i programmet?

– Tyvärr tror jag inte att ”Lyxfällan” kommer ta sig an landstingets budget. Men om vi lekar med tanken att de faktiskt skulle bli aktuellt ser jag inte vad landstinget har att förlora, säger Linnea Nilsson.

Hälso- och sjukvårdschefen Tobias Kjellberg tycker att anmälan var ett kul och fyndigt tilltag.

– Men ”Lyxfällan” tar väl ofta med individer som har skuldproblem. Landstinget i Värmland har inte skuldproblem utan vi har en för hög kostnad, säger han.

Skulle ni ställa upp i programmet om det blev aktuellt?

– Möjligtvis som en kul grej. Men jag tror att det är svårt att ta in en så komplex organisations ekonomi i programformatet, säger Tobias Kjellberg.  

LÄS MER: Sjuksköterskan Florence, 90, vägrar gå i pension

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset