Matt postade den här bilden på de åtråvärda skorna ovanpå en dialysmaskin på Facebook.
Matt postade den här bilden på de åtråvärda skorna ovanpå en dialysmaskin på Facebook.

”Vem vill byta en fungerande njure mot ett par Yeezy?”, frågade Matt. Svaret: ”Vilken storlek är de?”.

Det började som ett skämt – men Matt Neal, 26, måste ha underskattat hur galna sneakerfantasterna är.

Hajpen runt de Kanye West-designade Adidas-skorna Yeezy Boost 350 har varit enorm. När de släpptes i några få exemplar i Stockholm förra veckan tältade folk för att få dem och just nu säljs skorna för nästan tio gånger inköpspriser på Blocket. 

Sneakerfantasten Matt Neal, från Ann Arbor i Michigan lider av sällsynta Bergers sjukdom. Han lyckades få tag i ett eftertraktat par Yeezy-skor och lade ut en efterlysning på sneakersidan What Did You Wear Today:s Facebooksida:

”Folk skämtar alltid om att de skulle offra en njure för ett par Yeezys. Här är chansen, jag är 26 år gammal med två sjuka njurar”

► LÄS MER: Här är kändisarna som sätter stilen i sommar

Längre ner i kommentarerna förklarar Matt att väntelistan för en ny njure i Michigan är fem till sju år, men själv behövde han inte ens en timme för att få erbjudanden. Folk var bokstavligt talat beredda att ge upp en njure för ett par skor. 

Lagen sätter stopp för att byta en njure mot varor eller pengar, men uppmärksamheten har lett till att mängder av sneakerfans är villiga att donera en njure gratis. Dessutom har Kanye West fått upp ögonen för Matts öde och erbjudit sig att bidra med ett par om han blir tvungen att ge upp sina, rapporterar Us Magazine.

”Jag har gråtit två gånger i dag på grund av all kärlek och stöd jag fått från främlingar”, skriver Matt Neal i ett Facebookinlägg. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset