Fantombilderna kommer från polisen i Lincolnshire.
Fantombilderna kommer från polisen i Lincolnshire.

Tittare kände igen mannen från BBC:s tv-program "Crimewatch", där han medverkade i en rekonstruktion av ett mord, och anmälde honom till polisen.

En brittisk skådespelare som spelade rollen som mördare i serien ”Crimewatch” 1 994 har blivit misstänkt i det olösta fallet sedan reprisen sändes, och tittare misstog honom för den riktiga mördaren.

Tv-serien ”Crimewatch” iscensätter kända, ouppklarade brottsfall som tittarna ska kunna komma med tips om. År 1 994 mördades Julie Pacey och en rekonstruktion av mordet spelades in för att ta hjälp från allmänheten för att få in tips.

Dessvärre var det inte alla tittare som förstod att det var just en rekonstruktion, och skådespelaren berättar att han ibland fick höra från människor att han såg ut som mördaren.

– (Mitt ansikte) var på skärmen för länge, och även då sa människor på gatan ”oj, är det där mördaren?”, sa han till BBC.

– När man hör de orden tänker man ”snälla, det är bara en rekonstruktion, det måste ni väl förstå”, men tyvärr inte.”

LÄS MER: Han återupptar jakten på mördarna

Och nu har han återigen hamnat under lupp, till och med hos polisen. Programmet sändes nämligen i repris efter att framsteg gjorts i mordutredningen, vilket ledde till att skådespelaren återigen blivit utpekad som misstänkt efter att vittnen sett honom på tv. Och det kom som en chock eftersom han inte fick veta att programmet skulle sändas igen.

– Några människor i Newark kände igen mig och pekade ut mig som misstänkt och jag var på väg att få lämna mitt DNA och allt möjligt, sa han till BBC. Och trots att han har förklarat för polisen att han var skådespelaren så har han inte tagits bort från listan av misstänkta. Från polisens sida säger man att det vore försumligt att inte noggrant utreda all information de får.

LÄS MER: Fri efter 33 år i fängelse för mord

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott