I säsong åtta ska slaget om Järntronen avslutas.
I säsong åtta ska slaget om Järntronen avslutas.

Den 15 april sänds det första avsnittet av den sista säsongen av "Game of thrones" i Sverige. Många av skådespelarna var bara barn när de först satte sin fot på inspelningen. Så här ser de ut nu.

Det första avsnittet av Game of thrones sändes 2011. Serien blev direkt en tittarsuccé och det fanns flera karaktärer att favorisera. Det är dock inte många som har överlevt under dessa åtta år.

Men, av de som har överlevt från säsong ett har mycket hänt.

LÄS MER: Så långa blir avsnitten i den sista säsongen av ”Game of thrones”

Jamie Lannister. Foto: HBO.

Jamie Lannister har mist en hand, men har åtminstone livet i behåll. När vi sist såg honom var han på väg norrut för att slåss tillsammans med Jon Snow mot hotet från White walkers.

Cercei Lannister. Foto: HBO.

Cercei Lannister har förlorat sina tre barn, sitt hår, bedriver ett krig på alla fronter och håller fortfarande hårt i Järntronen.

LÄS MER: Här är de bästa filmerna på HBO Nordic 2019

Samwell Tarley. Foto: HBO.

När vi först fick träffa Sam var han en osäker bokmal som tvingats ta ”the black”. Sedan dess har han slagits mot White walkers, fått en flickvän och listat ut vem Jon Snow egentligen är.

Jon Snow. Foto: HBO.

Jon Snow har gått från en oäkting till kungen av Winterfell. Han vet fortfarande inte att han egentligen är sonen till Rheagar Targaryen och Lyanna Stark och arvinge till Järntronen. Han vet ingenting.

Daenerys Targaryen. Foto: HBO.

Daenerys har under sju säsonger skaffat sig ett ordentligt cv. När vi först fick träffa henne giftes hon bort till Khal Drogo. Nu har hon erövrat länder, befriat slavar och har två fullvuxna drakar vid sin sida.

LÄS MER: Snart släpps sista säsongen av ”Game of thrones” – då sprids datavirusen

Bran Stark. Foto: HBO.

Bran Stark må ha förlorat känseln i sina ben, men han fick ett extra öga istället. Nu är han inte längre den lilla pojken från Winterfell, utan den treögde korpen.

Sansa Stark. Foto: HBO.

Sansa, en gång en ung flicka med hoppet om att få bli drottningen av Westeros, har undkommit döden och är äntligen tillbaka där hon hör hemma – i Winterfell.

Arya Stark. Foto: HBO.

Arya Stark har sedan hennes pappa, Ned Stark, dog rest jorden runt. Hon har lärt sig att vara ingen alls, varit blind, lönnmördat flera av de som förrådde hennes familj. Nu är även hon tillbaka där hon började. I Winterfell.

LÄS MER: Här är de bästa tv-serierna på HBO Nordic 2019

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset