Vid 20-tiden på tisdagen slog två maskerade och beväpnade rånare till mot en Ica-butik i Helsingborg. En av rånarna togs fast av en privatperson i strumplästen. ”Strumpkillen är en riktig hjälte”, säger ett vittne till Helsingborgs Dagblad.

Vid rånet ska de två rånarna ha hotat en kvinnlig kund i butiken för att tvinga till sig pengar från butiken. De två männen tog sedan bakvägen ut på gården för att fly. 

Men flyktvägen verkar inte särskilt genomtänkt. När männen skulle ta sig över en mur tappade de sitt byte. På läsarbilder som HD publicerat syns hur en svart väska ligger på asfalten. Runt väskan ligger sedlar och rör med mynt samt en pistol eller pistolattrapp. 

► LÄS MER: Man hade inga pengar – tvingades swisha rånaren

Ett vittne som tidningen talat med berättar att en av rånarna sedan hölls fast av en man som jagade rånarna i bara strumplästen.

– Strumpkillen är en riktig hjälte. Tänk att springa efter någon som har pistol!, säger vittnet. 

Polisen i nordvästra Skåne skriver på sin Facebooksida att den andre rånaren spårades upp en kvart senare med hjälp av hundpatrull. Två män, födda 1995, har anhållits under natten till onsdag. En utredning ska visa om de kan knytas till en rad andra butiksrån i Helsingborg den senaste tiden. 

► LÄS MER: Mannen var missnöjd med knarket – gick till polisen

Polisen tackar också allmänheten i stadsdelen Tågaborg för hjälpen: 

”Polis och engagerad allmänhet är en oslagbar kombination!”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott