Lotta ”Alotta Riot” Jordy Hofmann, huvudtränare för Crime City Rollers och landslagsspelare, instruerar sina lagkamrater under en träning.
Lotta ”Alotta Riot” Jordy Hofmann, huvudtränare för Crime City Rollers och landslagsspelare, instruerar sina lagkamrater under en träning.

Åtta skånska tjejer är med i Sveriges landslag i Toronto. ”Vi kommer att möta några av de bästa derbyspelarna i världen”

Tacklandet i Toronto är i full gång. Åtta skånska tjejer är med och representerar Sverige i världshistoriens första VM i roller derby. 
 
En sport som kallats västvärldens snabbast växande.
– Vi kommer att möta några av de bästa derby­spelarna i världen och vi ser fram emot att växa som människor och som sport, säger Lotta ”Alotta Riot” Jordy Hofmann.
 
Metro träffade de skånska landslagstjejerna på en av de sista träffarna före avfärd, och det var en minst sagt fartfylld träning. Åtminstone för dem utan benbrott.
– Under första uttagningen till landslaget var det ett knä som gick ur led och en ankel som gick rakt av, totalt var det tre benbrott, säger Lotta Jordy Hoffman.
 
Landslaget består av 20 spelare varav åtta från Malmölaget Crime City Rollers.I gruppspelet möter de Kanada, Brasilien och Frankrike.

En hård grupp, men skåningarna har höga förväntningar.
– Det är svårt att föreställa sig ett så stort mästerskap och hur det kommer vara att gå ut på rinken där i Toronto, säger landslagsspelaren Josefin ”Evil Eye” Persson och tillägger:
 
– Men bland topp fem tror jag absolut att vi kommer att hamna.
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset