Det blev en bra comeback för Simon Sköld i MMA-ringen.Efter ett nära tvåårigt uppehåll slog han Christopher Sengele i en gala i Eriksdalshallen, Stockholm.

Sköld har inte gått en MMA-match på nästan två år, då han slog Dan Gibbon, Storbritannien, efter en teknisk knockout.

Efter en tids paus – av familjetekniska skäl – har han de senaste månaderna laddat för en återkomst i MMA.

– Sedan början på augusti. Det var då man kände att man börjar ligga på den nivå som krävs och att det skulle passa, med tanke på hela situationen med familj och barn och bebis, sade han i en intervju med Expressen tidigare i höstas.

Dottern hejade

Segern mot Sengele kom på submission i den andra ronden, efter även ha haft ett stort övertag under egentligen hela matchen.

– När jag kom ut så såg jag ett plakat där det stod "Heja pappa", så klart jag måste kämpa. Jag är otroligt rörd. Tack alla, jag älskar er, sade Simon Sköld direkt efter matchen.

Simon Sköld är inte bara en fajter, han är även känd som pojkvän till författaren Camilla Läckberg och har ställt upp i tv-program som Let's Dance (kom på åttondeplats) och Fångarna på Fortet.

Bielkheden vann

Skölds lättviktsmatch mot Sengele var dock inte kvällens huvudnummer. Galan i Eriksdalshallen marknadsfördes som den bästa på svensk mark på en nivå strax under UFC, och hade MMA-pionjären David Bielkhedens möte med UFC-veteranen Luis Ramos som huvudmatch. Bielkheden vann matchen i den tredje ronden, efter en teknisk knockout.

Tidigare under kvällen blev det även svenska segrar från, bland andra, Michel Ersoy (mot Fabien Gallinaro), Sadibou Sy (som sparkade ner David Round redan i första ronden), Alexander Bergman (i "brottningsmatchen" mot Lahat Faye) samt Papy "Makambo" Abedi (i sin första match sedan UFC mot Bruno Carvalho).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset