Påsk är inte bara långhelg, ägg och godis. Den här veckan får Malmö (med omnejd) bland annat besök av ett flertal artister. Det blir också en hel del bio och roliga aktiviteter för de små.

Fever Ray spelar i Lund
Musik. Hey, remember me? sjunger Karin Dreijer i första solo-låten hon släppt på nästan 10 år. När hon turnerar med nya albumet Plunge svänger hon självklart förbi Mejeriet i Lund för att få oss att dansa bort alla extrakilon vi lagt på oss under vintern.
Stora södergatan 64, Lund.

Påskfest och vinylskivor
Musik/mat. Malmö får besök av Madi Banja när Moriskan festar loss på påskaftons kväll. Om du käkar i bistron går du gratis på spelningen. Dagen därpå är det fri entré när Malmös internationella skivmässa tar över lokalen. Norra parkgatan 2, Malmö.

Äggjakt på Glimmingehus
Ägg. Borgen bjuder på äggristning, äggmålning och andra ägglekar. Under veckan kan ni även gå på äggjakt i hela borgen. Missa inte heller ett spännande möte med hönsen från Österlens Fjäderfä­förening på långfredagen. Glimmingehus, Hammenhög.

Påsklovsbio på Panora
Bio. Japansk anime och Pixar-producerad historia om mexikanska traditioner. Det är bara en bråkdel av allt som bjuds under påskveckan på Folkets Bios stora duk. Ta med dig barnen och se något lite annorlunda. Friisgatan 19D, Malmö.

Gör din egen podcast
Podcast. Ljudtekniskt för de yngre. I mars och april kan alla som är 9–13 år prova på att göra en egen podcast på Stats­biblioteket. Verkstaden håller bara öppet vissa dagar och tider, så kolla bibliotekets hemsida.
Kung Oscars väg 11, Malmö.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset