Någon slog sönder Mattias Heeds bil efter att han avlivat den skadade vargen.
Någon slog sönder Mattias Heeds bil efter att han avlivat den skadade vargen.

På nyårsafton ringde polisen ut eftersöksjägaren Mattias Heed för att skjuta en påkörd och skadad varg. Redan dagen efter strömmade hoten in. ”De skrev att jag borde skjuta mig själv”, säger han.

Efter att Mattias Heed från Kil på order av polisen avlivat den skadade vargen hängdes han ut som tjuvjägare. Sedan dess har hoten strömmat in.

– Det känns för jävligt och jag vet inte vad jag ska göra, säger Mattias Heed.

► LÄS MER: Filmen visar när hunden Klara attackeras av vargar

Förutom att han borde skjutas har folk skrivit att de ska köra på honom.

– Jag hade förstått hoten om det var en frisk varg. Men vargen var jätteskadad, den hade blivit påkörd och bakbenet var av, säger Mattias Heed.

Som eftersöksjägare är det hans jobb att söka upp och avliva skadade djur. Vargen sköts för att den skulle slippa lida. Mattias Heed har inte enbart fått hot över nätet. Någon lämnade en lapp med ett bombhot på hans bil och sedan slog någon sönder bilrutan.

► LÄS MER: Hundägare dödade varg

När bilen slogs sönder startade hans vän en insamling för att täcka självrisken för rutan. Men efter några timmar var vännen tvungen att stänga insamlingen.

– Han ringde och berättade att han också blivit hotad, säger Mattias Heed.

Mattias Heed har aldrig tidigare blivit hotad på grund av sitt jobb som eftersöksjägare och hade han vetat att det skulle bli så här så hade han aldrig åkt ut på nyårsafton.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur