Sköterskan misstänks ha tagit livet av nästan 40 patienter. I vissa fall för att hon tyckte att deras släktingar var irriterande.

Daniella Poggiali, 42, greps i staden Lugo i norra italien i helgen misstänkt för att ha gett en dödlig injektion till en 78-årig kvinna, skriver italienska medier

78-åringen hade förts till sjukhuset i Lugo med en rutinåkomma, men dog under mystiska omständigheter. Prover visade på dödliga halter av kaliumklorid i kroppen och ledde till en utredning som visade att 38 andra patienter mystiskt avlidit under Poggialis överseende.

Åklagaren Allessandro Mancini berättade vid en presskonferens att sköterskan tros ha valt ut sina offer enbart på grund av att hon fann dem – eller deras släktingar – irriterande. 

I 42-åringens mobiltelefon hittades bland annat en bild på en poserande Poggiali bredvid en patient som just avlidit under hennes pass. 

Enligt Mancini kommer det i de flesta fall bli närmast omöjligt att bevisa att sköterskan är skyldig till mord eftersom kaliumkloriden snabbt blir svår att spåra när den kommer ut i kroppen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset