Lionel Messi riskerar att missa Argentinas kommande VM-kvalmatcher på grund av skada.
Lionel Messi riskerar att missa Argentinas kommande VM-kvalmatcher på grund av skada.

Först skulle han sluta i landslaget, sedan ändrade han sig, men nu kanske en skada sätter stopp för Lionel Messis medverkan i Argentinas kommande VM-kvalmatcher.

Stjärnan dras med ett ömmande baksida lår efter Barcelonas ligapremiär och 1–0-seger över Athletic Bilbao i söndags. Barcelona skriver i ett uttalande att det argentinska fotbollsförbundet har godkänt läkarrapporten och att "utvecklingen av problemen får styra hans eventuella medverkan i VM-kvalmatcherna".

Argentina möter Uruguay i Mendoza på torsdag och sedan Venezuela på bortaplan fem dagar senare. Det blir nye förbundskaptenen Edgardo Bauzas första matcher för Argentina som bara ligger trea i VM-kvalet med elva poäng efter sex matcher.

Messi, som gjort 55 mål på 133 landskamper, var på väg att sluta i landslaget efter Argentinas finalförlust mot Chile i Copa America, men ändrade sig tidigare denna månad.

Argentina har redan drabbats av skadebakslag då anfallaren Sergio Aguero, Manchester City, och mittfältaren Javier Pastore, Paris SG, lämnat återbud.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset