Oscar Möller är en av många skadade spelare i Skellefteå. Landslagsforwarden opererades tidigare i veckan. Arkivbild.
Oscar Möller är en av många skadade spelare i Skellefteå. Landslagsforwarden opererades tidigare i veckan. Arkivbild.

Fjolårsfinalisten Skellefteå har drabbats av stora skadeproblem inför SHL-säsongen.Elva spelare saknades i träningsmatchen mot Luleå tidigare i veckan.– En del var sjukdomar också, så det ser betydligt ljusare ut nu, säger nye sportchefen Mikael Lindgren.

Stjärnkvartetten Axel Holmström (knäopererad), Oscar Möller och Johan Alm, samt nye backen Kyle Cumiskey är de som är längst ifrån spel. Skellefteå spelar sin SHL-premiär borta mot Luleå om tre veckor, den 23 september.

– Axel är inte tillbaka förrän kanske i oktober eller november, av övriga känns det i dagsläget som att alla utom Kyle kan vara med i premiären. För honom handlar om en säkerhetsåtgärd så att han är hållbar över tid och inte drar upp det han opererat tidigare.

– Alm har gått på is med laget nu och kanske bara är någon vecka bort, precis som Möller som opererades i tisdags och det var en åtgärd för att kunna vara hel hela säsongen, säger Lindgren.

Skellefteå har redan säkrat avancemang från gruppspelet i CHL, men avslutar på onsdag hemma mot Vienna Capitals.

TT: Får ni ihop lag till den matchen?

– Absolut. Det som har varit jättekul är att så många juniorer fått spela både i CHL och mot Luleå senast (förlust 3–4). Det är bra för framtiden. Samtidigt vill man ju att grabbarna ska få spela i hop och träna boxplay och powerplay inför seriestarten, så det är både och, säger Lindgren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset