Isabelle Gulldén under en träning inför handbolls-EM i Göteborg. Arkivbild.
Isabelle Gulldén under en träning inför handbolls-EM i Göteborg. Arkivbild.

Det blev ett kostsamt EM-genrep för handbollslandslaget i helgen.Linn Blohm, Nathalie Hagman och Isabelle Gulldén är skadade – och nu kan EM vara i fara.

Det svenska handbollslandslaget mötte Tyskland två gånger om i helgen.

De anländer till EM-lägret i Alingsås med två oavgjorda matcher, och några skador. Bland annat har storstjärnan "Bella" Gulldén problem med sitt lår, och spelade inte den andra halvleken i söndagens match. Även Nathalie Hagman fick kliva av efter skada.

– Det är alltid oroligt med skador, särskilt på viktiga spelare, man vill ju att alla ska vara pigga och friska. Samtidigt är skador en del av vår vardag, när de uppstår kan vi bara göra det bästa av situationen. I matchen mot Tyskland klev Gulldén och Hagman av för att inte riskera något. Hur det blir i fortsättningen vet vi mer om efter tisdagens undersökningar, säger förbundskapten Henrik Signell till GP.

Blohm har en stressfraktur i foten och kommer att magnetröntgas, Gulldén har en sträckning på insidan av låret och Hagman har en "mindre" knäskada.

Genrepet inför EM spelas mot Frankrike i Alingsås på onsdag, varken Linn Blohm eller Isabelle Gulldén lär vara med då.

– Det är ytterst tveksamt att "Bella" spelar. Men Hagman kan vi inte utesluta, säger landslagsläkaren Lukas Berglund till Aftonbladet.

EM inleds den 4 december.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset