Emelie, 29, ville få tillbaka formen efter en gastric-bypass operation – i stället fick hon djupa gropar i magen och ärr för livet. ”Jag kommer aldrig mer att kunna ha bikini”.

För fem år sedan gjorde Emelie en operation för att minska magsäcken, en så kallad gastric-bypass. Efter operationen sökte hon sig till en plastikkirurgiklinik i centrala Stockholm för att göra en bukplastik, en bröstförstoring och ett bröstlyft. Men resultatet blev långt ifrån vad som lovats.

– Jag fick inåtvända knölar på sidorna i magen och bröstlyftet som jag betalat för blev aldrig av, men ingen på kliniken hade berättat det för mig. Det var först efter att jag själv påtalat att de såg hängiga ut som de erkände att de aldrig utfört lyftet, berättar Emelie.

I februari i år gick Emelie tillbaka till kliniken för att åtgärda bukoperationen och göra bröstlyftet som aldrig blev av. Den här gången utfördes ingreppen av en annan kirurg, en man som har flera anmälningar mot sig och som Metro har skrivit om tidigare. Resultatet blev värre än innan.

►LÄS MER: Elisabet, 46, opererade brösten på skandalkliniken: "Skrek och ville därifrån"

Emelie minns operationen som i går. Hon låg på en brits i en stökig och liten operationssal. Runt henne stod tre män, varav en var kirurgen som skulle korrigera hennes buk och bröst. Trots att hon betalat för narkos utfördes ingreppet under lokalbedövning – som är billigare och som används i ytterst få undantagsfall.

– Jag skrek rakt ut av smärta och kände hur de brände och skar i köttet på mig. Det var blod överallt och jag trodde att jag skulle dö på operationsbordet, berättar Emelie.

LÄS MER: Emma, 27, bokade bröstlyft – fick en förstoring

I dag kan hon inte ligga på sidan utan att få ont och brösten har knölar som smärtar. Dessutom har hon stora ärr som täcker hela nedre magpartiet. Totalt betalade hon 63 000 kronor för de misslyckade ingreppen.

– Jag hoppas inte att någon annan kvinna eller man råkar ut för samma sak.

Emelie har anmält kirurgen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), där han sedan tidigare har en rad anmälningar mot sig. Samtliga patienter som Metro varit i kontakt med har beskrivit olidligt plågsamma operationer som utförts under osanitära förhållanden, men Ivo kan inte uttala sig om fallen eftersom de fortfarande utreds. 

►LÄS MER: Line, 46, var på skandalkliniken: “Låg på en slaktarbänk"

En utomstående läkare som är specialist i plastikkirurgi känner till kliniken som utfört operationerna.

– De är kända för sin oseriösa verksamhet, han borde inte ens få kallas kirurg, säger han.

Metro har vid upprepade tillfällen sökt läkaren för en kommentar. Han har tidigare avvisat kritiken från kvinnorna och påstått att patienterna ljuger. Han har även sagt att han ofta använder sig av lokalbedövning i stället för narkos under sina operationer.

– Det är inte konstigt, alla gör det och många av mina patienter vill ha det eftersom de är rädda för narkos. Jag har gjort minst 70 operationer med lokalbedövning, har han sagt till Metro. 

Emelie heter egentligen något annat. 

►LÄS MER: Läkarexamen på falska meriter vanlig bluff 

Operationerna såldes på rabattsajt – nu tas erbjudandet bort

Rabattsajten Let’s Deal har samarbetat med kliniken sedan december 2013. Buk-, ögonlock – och lårplastik är några av de ingrepp som sajten marknadsfört och sålt på sin hemsida.

Kunderna kan få över 50 procents rabatt på ingreppen genom att köpa erbjudandena via Let's Deal. I flera annonser framgår det att ingreppet utförs med lokalbedövning – och inte narkos som är praxis.

Även konkurrenten Groupon har sålt klinikens operationer, men har valt att avsluta samarbetet efter Metros tidigare granskning.

Enligt Fredrik Dobber, vd på Let’s Deal, kontrollerar de alltid läkaren och klinikens legitimation hos Socialstyrelsen samt eventuella anmälningar hos Inspektion för vård och omsorg (Ivo).

Men kliniken har flera pågående anmälningar hos Ivo, hur gick det till?

– När vi gjorde vår kontroll i december 2013 kunde vi inte se några fakta som pekade på att kliniken skulle vara oseriös.

Hur många operationer har ni sålt från kliniken?

– Det vet jag inte men vi har inte tidigare haft några kunder som har kontaktat oss och varit missnöjda sedan starten.

Jag har haft kontakt med en kund som köpt en bukplastik via er. Hon uppger att ni betalat tillbaka 4 000 kronor till henne efter att operationen misslyckats?

– Vi har en god dialog med kunden angående detta och eftersom hon inte känner sig nöjd. Vårt mål är att alla kunder ska vara nöjda. Därför har vi valt att återbetala den delen som hon har betalt via oss trots att detta är en fråga mellan kunden och kliniken.

Ska ni fortsätta samarbetet med kliniken?

– Vi hade ett möte med kliniken i måndags för att diskutera just detta klagomål. Vi har efter mötet beslutat att ta ner erbjudandet tills frågan är utredd mellan kunden och kliniken.

I annonsen som låg ute på Let' Deal marknadsförs bukplastik med lokalbedövning. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset