Skelettdelar som hittats i en brunn i skånska Hörby – i samband med en slamsugning – kommer från en människa, visar ett första utlåtande från rättsläkare. Arkivbild.
Skelettdelar som hittats i en brunn i skånska Hörby – i samband med en slamsugning – kommer från en människa, visar ett första utlåtande från rättsläkare. Arkivbild.

Skelettdelar som hittats i en brunn i skånska Hörby – i samband med en slamsugning – kommer från en människa, visar ett första utlåtande från rättsläkare. Och delarna tros komma från en man.Nu har polisen inlett en mordutredning.

Hur länge skelettdelarna har legat i brunnen vet polisen inte i nuläget.

– Vi har inte låst oss vid något, utan jobbar vitt och brett i avvaktan på rättsläkarens förnyade undersökningar, säger polisens presskommunikatör Robert Loeffel.

– Men det handlar ju om skelettdelar, och då utgår vi från att de legat där en längre tid.

Ärendets mordrubricering beror enligt polisen på sättet som skelettdelarna anträffats på och andra uppgifter som framkommit under den rättsmedicinska undersökningen. Nästa vecka planerar polisen att göra en ny undersökning av brunnen där delarna hittades.

– Vi hoppas att det ska ge ännu mer bevis, säger Robert Loeffel.

Polisen fortsätter att gå igenom ärenden med personer som anmälts försvunna i regionen. Loeffel betonar att det finns många personer som anmälts försvunna, samtidigt som det inte ligger brott bakom alla fall.

– Rättsläkarens förnyade undersökningar är jätteviktiga. Vi försöker få fram en identitet, om vi kan göra det så kan man sätta in helt andra utredningsåtgärder, säger Robert Loeffel.

Skelettdelarna i brunnen hittades i måndags, vid en fastighet som stått obebodd under en tid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset