Skellefteåjubel efter 1–0 av Jesper Olofsson mot Leksand.
Skellefteåjubel efter 1–0 av Jesper Olofsson mot Leksand.

Skellefteå visar mästartakter igen.Det fick Leksand känna av när de blev överkört av Skellefteå som vann klart med 6–1.Och Joakim Lindström var den stora stjärnan med två mål och en härlig uppvisning på banan.

– Han är en gigant. Klart den bäste forwarden i SHL. Konstigt att han inte lyckas bättre utomlands, sade en imponerad Leksandstränare Per-Erik Johnsson efter matchen.

Det var många som öste beröm över Joakim Lindström efter segern mot Leksand.

I år kom han tillbaka i Skellefteå efter två års spel i utlandet (NHL och KHL) och har direkt visat sin betydelse för sitt lag. Men det var först i matchen mot Leksand som målskyttet lossnande ordentligt.

Innan den här matchen hade Joakim Lindström gjort två mål och nu svarade han för de avgörande 3–0 och 4–0-målen. Dessutom visade han upp ett spel som även fick hemmapubliken att kapitulera.

– Det är främst hans passningar som blir så otroligt farliga för motståndarna. I dag var jag mycket imponerad av Joakim Lindström, sade Leksandstränaren Per-Erik Johnsson.

Efter matchen var det många som hyllade Skellefteåforwarden, som nu går mot en lika bra säsong som för två år sedan innan utlandsturnén. Men lugnast av alla i Skellefteås omklädningsrum efter matchen var faktiskt Lindström själv.

– Det var lite tungt i inledningen av säsongen. Min skridskoåkning fungerade inte riktigt. Men nu har det lossnat. Spelmässigt har det varit bra i flera matcher, därför känns det nu extra skönt att också göra mål.

Bästa matchen

Joakim Lindström ville hellre prata om laget, som nu är tillbaka i vinnarcirkeln efter fyra raka förluster som bröts i helgens match mot Karlskrona.

– Det var en viktig seger som betydde mycket för vårt självförtroende. Efter den matchen har vi pratat ihop oss och tränat bra. I dag gjorde vi säsongens bästa match. Vi spelade riktigt bra, sade Joakim Lindström, som inte ville spekulera i hur långt tisdagens insats är från en match på mästarnivå:

– Det är svårt att säga, men det här spelet räcker långt och vi kommer att bli ännu bättre.

Leksand utspelat

Leksand hade inte en chans mot Skellefteå. I första perioden var dalkarlarna alltför försiktiga.

– Då beundrade vi Skellefteå för mycket, sade Per-Erik Johnsson.

I den andra perioden blev Leksand totalt utspelat.

– Det blev också en lärdom för killarna som fick uppleva när ett topplag spelar ut, fortsatte Per-Erik Johnsson, som inte ville kritisera sitt lag alltför mycket:

– Killarna stod ju upp i tredje perioden. Dessutom var det kul att junioren William Wikman fick göra mål. Det tar vi med oss.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset