Kvinnans upptäckt ledde fram till gripandet av en man och en kvinna.
Kvinnans upptäckt ledde fram till gripandet av en man och en kvinna.

När kvinnan insåg att medpassageraren på flygplanet skickade sms om sexuella övergrepp mot barn agerade hon. Det resulterade i att amerikansk polis kunde gripa mannen när planet hade landat – och rädda två barn som misstänks ha blivit utsatta, rapporterar ABC News.

Det var under en flygtur i måndags mellan de amerikanska städerna Seattle och San Jose som händelsen utspelade sig.

En kvinnlig passagerare upptäckte hur en man på raden framför henne skickade sms om sexuellt våld mot barn. Mannen hade en stor mobilskärm med förstorat typsnitt och det var därför inga problem att se vad han skrev. Kvinnan lyckades till och med fotografera av skärmen, rapporterar ABC News.

LÄS MER: Här är männen som köper sex

Kvinnan tog omedelbart kontakt med kabinpersonalen för att berätta vad hon sett. Personalen kontaktade i sin tur polisen som kunde gripa den 56-åriga mannen när flygplanet landade i San Jose.

Även FBI kopplades in i fallet och efter att ha spårat var meddelandena skickades slog man till mot en 50-årig kvinnas hem i Tacoma. Där hittade polisen två barn, fem och sju år, som misstänks ha blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Mannen och kvinnan misstänks båda för flera olika sexbrott mot barn och sitter nu inlåsta i väntan på att utredningen ska genomföras.

LÄS MER: Granskning: Här är tränarna som utnyttjar barn sexuellt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset