En afro-amerikansk kvinna stämmer nu staden New York efter att hon tvingats spendera åtta dagar på ett mentalsjukhus. Anledningen ska vara att polisen vägrade tro att hennes BMW var hennes.

Under fredagen valde en 32-årig banktjänsteman att tala ut i tv varför hon stämmer staden New York. Kvinnan, som är afro-amerikan, påstår att hon tvingats spendera åtta dagar på ett mentalsjukhus och fått betala över 100 000 kronor i böter efter att en polis inte trodde att BMW:n hon körde tillhörde henne. Det rapporterar Pix11.

Enligt kvinnan stoppades hon av polisen i stadsdelen Harlem efter att hon inte haft händerna vid ratten när hon väntade vid rödljus. Hon kom sedan att häktas och ska ha suttit häktad i flera timmar innan hon släpptes.

► LÄS MER: Rasism och köttätande går hand i hand

När hon sedan återvände för att hämta bilen påstod polisen att bilen inte kunde vara hennes.

– Sedan kom polisen och sa att de skulle ta mig till min bil. Och jag bara ”I en ambulans?, ska jag köras till min bil i en ambulans?”. Jag var så förvirrad, säger kvinnan till Pix11.

Hon togs sedan till ett mentalsjukhus, där hon kläddes av naken och gavs lugnande medel. Hon tvingades spendera totalt 8 dagar på sjukhuset, och enligt hennes advokat ska personalen där ha försökt få henne att erkänna att bilen inte var hennes.

Kvinnan menar att faktumet att hon är afro-amerikan förmodligen spelade in i den behandlingen hon fick.

Uppdatering: I en tidigare version av artikeln stod det att stämningen inkom under fredagen. Egentligen inkom den i mars.

► LÄS MER: Öppet brev till alla rasister

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott