Näslund var överlägsen hela säsongen.
Näslund var överlägsen hela säsongen.

Hon var helt överlägsen under skicrossäsongen. Nu ska Sandra Näslund, 21 år, tävla i de alpina SM-tävlingarna i Skellefteå.

Sandra Näslund är den stora stjärnan i skicrossvärlden. Svenskan vann säsongens skicrosscup och den totala freestylecupen. I Pyeongchang-OS blev det en snöplig medaljmiss i finalen.

Nu ska hon, förutom i skicross, tävla i de alpina grenarna under SM-veckan i Skellefteå. Parallellslalom och slalom är det Näslund ska satsa på.

– Jag hade även velat köra storslalom, men det går samtidigt med skicross. Jag har kört alpina SM förut, höll på med alpint till jag var 14-15 år. Där känner jag inte så mycket press, åker mest för skojs skull, säger hon till TT.

LÄS MER: Näslund: ”Jag åker bättre än någonsin”

Näslund har åtta segrar, två tredjeplatser och en fjärdeplats att se tillbaka på under världscupsäsongen i skicross. Att hon skulle vinna världscupen var klart redan före OS.

– Jag skulle säga att jag haft ett väldigt bra team som jag har fått jobba med i ganska många år och de har hjälpt mig att utvecklas. Jag fick en bra sommar med mycket fysträning och en bra höst. Och när det började gå bra på tävlingarna så fick jag självförtroende, säger 21-åringen.

Hennes framgångar räckte inte bara till världscupsegern i skicross. Näslund tog också hem den totala världscupen för alla freestyleåkare. Att en skicrossåkare lyckats med det har bara hänt två gånger tidigare.

Den kinesiska hopparen Xu Mengtao blev tvåa och den svenska 15-åriga slopestyleåkaren Jennie-Lee Burmanson trea.

Fakta: Sandra Näslund

Född: 6 juli 1996 i Gudmundra, Kramfors.

Klubb: Kramfors Alpina Klubb.

Meriter 2018: Vinnare skicrosscupen, totalvinnare freestylecupen, fyra i OS.

Aktuell: Tävlar under SM-veckan i Skellefteå i både skicross och alpint.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om skidor