Emil Jönsson och Anna Haag under OS i Sochi.
Emil Jönsson och Anna Haag under OS i Sochi.

Skidåkarna Anna Haag och Emil Jönsson slutar samtidigt. Helgens världscup i Falun blir deras sista tävling, skriver Aftonbladet.

Anna Haag, 31, med bland annat ett OS-guld och tre OS-silver på meritlistan, bestämde sig för att sluta under OS i Pyeongchang.

– Under OS vaknade jag upp en dag och kände nej, jag är färdig med det här. Jag har alltid trott att jag ska vakna upp en dag och känna att jag är klar med det här. Och jag kände verkligen så, säger hon till Aftonbladet.

Hon ringde pojkvännen Emil Jönsson, som var inte var uttagen till truppen och berättade om sina planer.

LÄS MER: Framtidsnamn till OS – men inte Emil Jönsson

32-årige Jönsson, som bland annat tagit OS-silver och ett OS-brons, började fundera och kom senare fram till samma beslut. Han kände att kroppen inte längre orkar med den hårda träningen och alla skador, berättar han för Aftonbladet.

– Jag har varit väldigt bra, längre tillbaka i tiden. Och jag känner att jag vill vara på den nivån. Man blir äldre och tärd och det blir inte lika kul. Jag vill vinna tävlingar och inte vara på 20:e plats. Man har för mycket vinnarskalle.

I morgon kör de världscupen i Falun och det blir deras sista tävling i landslagsdräkterna. I sommar väntar bröllop för det snart pensionerade skidparet.

LÄS MER: Haags succé: ”Åkte väldigt kontrollerat”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset