Angelina Jolie har lämnat in en ansökan om skilsmässa från Brad Pitt, bekräftar hennes juridiska ombud för Reuters. Arkivbild.
Angelina Jolie har lämnat in en ansökan om skilsmässa från Brad Pitt, bekräftar hennes juridiska ombud för Reuters. Arkivbild.

Angelina Jolie har ansökt om skilsmässa från Brad Pitt och vill enligt TMZ att parets sex barn ska bo hos henne. "Beslutet fattades med hänsyn till familjens bästa", säger hennes juridiska ombud i ett uttalande enligt Reuters.

Hollywoodparet Angelina Jolie och Brad Pitt, eller Brangelina som de ofta har kallats, går skilda vägar. Enligt TMZ ansökte Jolie om skilsmässa på måndagen och ska då ha uppgett att paret separerade redan den 15 september.

Via sitt juridiska ombud Robert Offer avböjer hon att kommentera nyheten och ber om att familjen ska lämnas i fred.

"Beslutet fattades med hänsyn till familjens bästa", skriver Offer i uttalandet från henne.

Känd skilsmässoadvokat

Även Brad Pitt har i ett skriftligt uttalande till People uttrycker sin önskan om att pressen ska ge familjen utrymme.

"Jag är väldigt ledsen över det här, men det viktigaste just nu är att våra barn mår bra. Jag ber pressen att ge dem det utrymme de förtjänar under den här svåra tiden", skriver han i ett uttalande till People.

Jolie har anlitat skilsmässoadvokaten Laura Wasser, som nyligen representerade Johnny Depp i skilsmässan från Amber Heard, skriver sajten.

Möttes under inspelning

Brad Pitt och Angelina Jolie träffades under inspelningen av "Mr & Mrs Smith", som hade premiär 2005, och gifte sig 2014. När de spelade in filmen var Pitt fortfarande gift med skådespelerskan Jennifer Aniston. I en intervju med Vogue dementerade Jolie ryktena om att hon och Pitt hade en affär. Hon sade då att de bara var "väldigt, väldigt goda vänner" fram till dess att Pitt och Aniston skilde sig 2005.

Pitt och Jolie spelade åter mot varandra i dramat "By the sea" som gick upp på svenska biografer i november i fjol.

Vince Bucci/AP/TT
Brad Pitt och Angelina Jolie, fotograferade 2014. Arkivbild.
Matt Sayles
Brad Pitt och Angelina Jolie, fotograferade 2010. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset