Fem personer har dödats i en skjutning mot en tidningsredaktion i Annapolis i Maryland. Händelsen beskrivs som en riktad attack och en misstänkt gärningsman har gripits, bekräftar polisen.

En skjutning inträffade på torsdagseftermiddagen, lokal tid, på en tidningsredaktion i Annapolis.

Larmet om att någon börjat skjuta inne på tidningen Capital-Gazettes ska ha kommit vid 20.35-tiden, svensk tid. Sextio sekunder senare var de första poliserna på plats, enligt guvernören Larry Hogan. Det skriver DN.

Polisen vid Anne Arundel County bekräftar att fem personer har dödats i händelsen. Ytterligare minst tre personer ska ha skadats i skjutningen.

Konflikt med tidningen

Strax före klockan 23, svensk tid, bekräftar även polisen att de gripit en misstänkt gärningsman, skriver Fox News. Den misstänkta mannen hade skadat sina fingrar för att inte kunna identifieras via fingeravtryck, skriver The Baltimore Sun.

Senare identifierades personen som en 38-årig man som haft en lång konflikt med tidningen, rapporterar Reuters. Han ska också ha stämt en journalist på tidningen för förtal 2012 efter att journalisten skrivit en krönika som handlade om den misstänkta mannens kontakt med en kvinna på Facebook.

Mannen ansåg inte att hans version av händelsen fått något utrymme i krönikan och stämde därför tidningen men målet avvisades i domstol både 2013 och 2015.

Bekräftade på Twitter

I ett första skede bekräftade polisen via sin Twitter att de har svarat på ett larm om en aktiv skottlossning under torsdagseftermiddagen. De skrev vid 21-tiden, svensk tid, att byggnaden var utrymd och att polisen fortsätter att söka av, inne i byggnaden, där skottlossningen ska ha ägt rum.

Reporter twittrade inifrån

En medarbetare på tidningen, som på Twitter titulerar sig som krimreporter på The Capital Gazette, har twittrat att ”en ensam gärningsman sköt personer på mitt kontor, varpå vissa är döda”. I ytterligare tweets beskriver han hur gärningspersonen sköt genom en glasdörr in till kontoret samt att han inte kan förklara någon död, men att ”det är illa”. Han beskriver även att ”det inte finns något mer skrämmande än att höra hur flera personer blir skjutna när är under skrivbordet och sedan hör gärningsmannen ladda om.”

Cirka en timme efter händelsen twittrade Davis igen och skrev att han då befann sig i säkerhet och väntade på att bli hörd av polisen.

Enligt Marc Limansky, talesperson för polisstationen Anne Arundel County Police Department, är ”situationen aktiv och pågående”, Al-Jazira.

Tidningen fotograf, Joshua Mckerrow, har också twittrat hur han från utsidan dokumenterat att ”polisen svarar på skjutning på min redaktion”.

Den amerikanska presidenten Donald Trump skriver på Twitter att hans tankar och böner är med offren och deras familjer.

 

Texten uppdateras.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset