Stoneman Douglas High School ligger i Parkland i södra Florida.
Stoneman Douglas High School ligger i Parkland i södra Florida.

En 19-årig före detta elev tros vara den som öppnade eld på en gymnasieskola i Florida och dödade minst 17. Enligt lokal polis hade den gripne gärningsmannen tidigare relegerats från skolan, och i sociala medier poserar han med vapen.

Polisen fick ett larm om att någon börjat skjuta personer på gymnasieskolan Stoneman Douglas High School i Parkland i södra Florida vid klockan 14.40 lokal tid på onsdagen. Strax dessförinnan tros den 19 årige före detta eleven Nikolas Cruz ha satt i gång brandlarmet på skolan för att sedan skjuta mot människor i panik, enligt CBS News.

Strax efter midnatt svensk tid höll den lokala polismyndigheten i området en presskonferens där de bekräftade att 17 personer dött i samband med skolskjutningen. Bland de döda finns både elever och vuxna.

Den misstänkte skytten, Nikolas Cruz,  ska vara en före detta elev på skolan som blivit avstängd av diciplinära skäl, skriver CNN. På Cruz Instagram-konto, som nu plockats ned, har den misstänkte gärningsmannen vid ett flertal tillfällen den senaste tiden publicerat bilder där han poserar med knivar och pistoler. Vid dådet på skolan ska han ha varit beväpnad med ett halvautomatiskt gevär, en AR-15, skriver Aftonbladet.

Enligt lokal polis, som nu börjat undersöka den misstänkte gärningsmannens digitala profil, har man hittat en hel del ”väldigt störande innehåll”. Bland annat ska Nicolas Cruz ha kommenterat filmklipp på Youtube med ”jag vill skjuta människor med min AR-15” och ”jag vill dö i strid medan jag dödar en jävla massa folk”, skriver CNN.

Omkring 3 200 ungdomar i åldrarna 14-18 år studerar till vardags på Stoneman Douglas High School. Flera av dem vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador efter skjutningen. 17 har bekräftats döda.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polis brott