Bilden är en arkivbild.
Bilden är en arkivbild.

En skola i Hyltebruk i Halland har haft problem med snöbollskastning och har infört ett förbud. Den elev som bryter mot förbudet riskerar en veckas avstängning.

Snöbollskrig är vanligt förekommande på skolor under vintermånaderna. Men leken kan snabbt gå överstyr, något som Örnaskolan i Hyltebruk nu vill få bukt med, rapporterar P4 Halland.

– Eleverna har kastat snöboll mot varandra, mot personal, mot fönster. Man har kastad snöboll mot de yngre barnen från låg- och mellanstadiet när de går till matsalen och deras lärare, säger Per Henriksson, rektor på Örnaskolan, till kanalen.

LÄS MER: Nu har den första lagliga snöbollen kastats – efter 100 år

Skolan har nu infört ett förbud mot snöbollskastning. Den som bryter mot förbudet stängs av från skolan i fem dagar. Skulle någon skadas i samband med snöbollskastning kommer det även upprättas en polisanmälan om vållande till kroppsskada. 

LÄS MER: Skottade snö på granne – anmäls för misshandel

Det som fick bägaren att rinna över för skolledningen var en incident som inträffade häromdagen. En elev som satt i klassrummet fick en isboll kastad på sig genom fönstret. Eleven var tvungen att uppsöka vård och sy två stygn, rapporterar P4 Halland. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset