Flickan släpptes av skolbussen fem kilometer hemifrån. 
Flickan släpptes av skolbussen fem kilometer hemifrån. 

En sjuårig flicka i Högsby i Småland blev i veckan avsläppt från skolbussen fem kilometer från sitt hem. Med hjälp av några jägare som hittade henne fick hon skjuts hem.

Det var tidigare i veckan som den sjuåriga flickan skulle åka bussen hem, rapporterar Sveriges Radio P4 Kalmar. Flickan brukar åka skolbuss, men då en som avgår från skolan tidigare. Den här dagen hade hon varit på en aktivitet efter skolan och tog därför högstadieungdomarnas buss som går senare. Men denna går dock inte till flickans hemby. 

Enligt trafikdirektör Karl Johan Bodell på Kalmar Länstrafik rör det sig om ett missförstånd mellan flickan och chauffören. 

– När flickan och föraren uppmärksammas på det här så förstår de att det inte går att genomföra resan på rätt sätt. Då säger flickan att "jag bor där borta". Då blir hon avsläppt, tyvärr. Det är tråkigt, säger han till P4 Kalmar. 

På vägen träffade hon några älgjägare som hjälpte henne att ta sig hem. 

Karl johan Bodell menar att föräldrarna har ett ansvar att se till att bussen går hela vägen hem innan de låter sina barn åka. Men trots det medger Kalmar Länstrafik att de gjort fel i fallet. Han berättar vidare att förare hädanefter uppmanas att kontakta trafikledningen när liknande situationer uppstår. 

► LÄS MER: Maskerad man band fast hennes dotter: "En skräckupplevelse"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset