Fem medlemmar i en skolinbrottsliga dömdes till fängelse av Borås tingsrätt. Men de frias från många inbrott. Akrivbild.
Fem medlemmar i en skolinbrottsliga dömdes till fängelse av Borås tingsrätt. Men de frias från många inbrott. Akrivbild.

Fem män i den skolinbrottsliga som härjat i Blekinge, Småland, Skåne och Sjuhäradsbygden döms till fängelse. Men den man som pekas ut som mest aktiv frias för många inbrott och en åtalas frias helt, skriver Borås Tidning.

Ligan anklagas för att ha stulit datorer och surfplattor till mångmiljonvärden vid ett fyrtiotal skolinbrott i södra Sverige. De stulna datorerna har sedan på olika vägar spridits över världen. Man har kunnat spåra datorer till Nordamerika, Balkan och Irak. Till slut kunde sex män från Skåne i åldrarna 17 till 23 år gripas och åtalas.

Den 21-årige man som ansågs vara mest aktiv åtalades för ett 30-tal inbrott. Men Borås tingsrätt dömer honom till ett år och fyra månaders fängelse för tre grova inbrott och friar honom från 20 andra. Mannen släpps ur häktet.

Fyra andra män döms till fängelse från fyra månader upp till ett år och fyra månader. Och den sjätte åtalade friades helt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset