Under torsdagen larmades polis efter att en skola sett en misstänkt man inne på skolområdet.
Under torsdagen larmades polis efter att en skola sett en misstänkt man inne på skolområdet.

Mannen lovar barnen spel och säger att han känner deras pappa. När han väl kommit in i deras hem stjäl han.

Det var i tisdags som en tioårig pojke blev stoppad av mannen som tros vara i 25-30 årsåldern, skriver Göteborgsposten. Han förklarade för pojken att han var vän med hans pappa och föreslog att han skulle följa med honom hem. På vägen dit lovade han honom spel.

Trots att pojkens mormor var hemma stannade den okände mannen kvar i lägenheten. Efter att han hade gått var hennes pass och plånbok borta.

– Det är ett skrämmande tillvägagångssätt, ovanligt och effektivt. Men det finns tydligen inga begränsningar för vad man kan göra för att få tag i grejer, säger Anders Lycke, förundersökningsledare vid polisen till Göteborgsposten.

►LÄS MER: Stal vårdkläder och legitimation – för att lura äldre

Ett liknande fall polisanmäldes i onsdags. Även då hade en man bett att få följa med en annan pojke hem, men pojken vägrade. Under torsdagen larmades polis efter att en skola sett en misstänkt man inne på skolområdet.

Nu varnar skolor i Mölndal utanför Göteborg, alla föräldrar för den okände mannen.

– Jag känner på mig att de två fallen hänger samman även om det finns ett geografiskt avstånd mellan de två platserna. Det är så mycket som är likt och jag hoppas verkligen att vi kan lösa det här, säger Anders Lycke.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset