Under onsdagen ägde en skottlossning rum vid American university i Kabul i Afghanistan. Minst 14 skadade personer har förts till sjukhus och en person uppges vara död.

Rahmat Gul/AP/TT

American university of Afghanistan är ett icke vinstdrivande elituniversitet med runt 1 700 elever. 

Skottlossning ska vid 19-tiden lokal tid ha hörts vid American university i Kabul i Afghanistan. Det rapporterar Reuters som hänvisar till Afghanska myndighetskällor. Området är nu avspärrat av tiotals poliser.

– Vi sitter fast inne i mitt klassrum, tillsammans med andra studenter. Jag hör explosioner och skottlossning i närheten, säger en student till nyhetsbyrån AFP.

► LÄS MER: Rekordmånga dödsoffer i Afghanistan

 


CBS News rapporterar att flera lärare och potentiellt hundratals studenter är inne i universitet. Flera ska ha rymt genom nödutgångar. 

"Hjälp, vi är fast inne i AUAF och skott följdes av explosion. Det här kan vara min sista tweet", skriver den afghanska fotografen Massoud Hossaini på Twitter.

Enligt nyhetsbyrån Reuters ska en person ha dött i attacken, och minst 14 är skadade. Till New York Times säger polisen Ahmad Jawad att en bilbomb tidigare exploderat framför en skola för blinda som ligger granne med American university. Attackerna ska sedan ha tagit sig in i den skolan och skjutit mot American university därifrån.

Skottlossningen kommer bara två veckor efter att två av skolans professorer kidnappades den 8 augusti. 

American university of Afghanistan är ett icke vinstdrivande elituniversitet med runt 1 700 elever. Skottlossningen kommer bara en vecka efter att skolan återigen öppnats efter att ha stängts ned temporärt i samband med att de två professorerna, som ännu inte är återfunna, kidnappades. Universitet öppnades ursprungligen 2006 och bedriver undervisning efter amerikansk läroplan.

Texten uppdateras.

► LÄS MER: IS-ledare dödad i Afghanistan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott