Polisen försöker förhindra en tredje natt av våldsamma protester i Charlotte.
Polisen försöker förhindra en tredje natt av våldsamma protester i Charlotte.

Den man som skottskadades svårt under protesterna i amerikanska Charlotte natten till torsdagen har avlidit.På torsdagskvällen kraftsamlade polisen för att försöka förhindra en tredje natt av våldsamma protester.

26-åringen som skottskadades i huvudet under demonstrationerna avled under torsdagen, rapporterar flera medier.

Polisen säger att han inte sköts av polis, utan av en annan civilperson. Ingen har gripits för dådet.

Polisen kraftsamlar

Hundratals poliser samlades på torsdagskvällen i ett försök att hindra ytterligare våldsamheter under protesterna mot polisskjutningen av en 43-årig svart man i Charlotte, North Carolina, tidigare i veckan.

Statens guvernör har utlyst nödläge i staden för att kunna förstärka polisstyrkan efter klagomål på att myndigheterna reagerat för långsamt på de oroliga protesterna.

Nio demonstranter och två poliser skadades under natten till torsdagen i centrala staden och 44 personer greps.

Polisen har uppgett att den dödade 43-åringen var beväpnad och inte följt polisens instruktioner, medan offrets familj och ett vittne sagt att han höll i en bok, inte ett vapen.

Oklarheter kring video

Myndigheterna har ännu inte släppt en video på dödsskjutningen, men har visat den för 43-åringens närmaste. Familjemedlemmarna säger sig ha fått "fler frågor än svar" och att det är omöjligt att se vad, om något, mannen håller i sina händer.

Stadens polischef Kerr Putney uppger att den inte definitivt visar att personen har ett vapen. Han har tidigare sagt att ett sådant hittats på platsen, men ingen bok.

Under torsdagen delgavs en polis misstanke för dråp efter en annan dödsskjutning av en svart man, i staden Tulsa förra veckan. Den dödsskjutningen filmades från en polishelikopter.

I videon syns en 40-årig man med händerna i luften luta sig mot sin bil innan han skjuts. Han avled senare på sjukhus.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset