Tandläkaren på bilden är inte den som nämns i artikeln.
Tandläkaren på bilden är inte den som nämns i artikeln.

Tandläkaren misstänks ha drogat, lurat och stympat över hundra patienter. Nu ställs han inför rätta i Frankrike, enligt AFP. ”Det forsade blod i tre dagar”.

Den avlägsna byn Chateau-Chinon var i stort behov av en tandläkare när de till slut fick tag i en 51-årig man från Nederländerna genom en rekryteringsfirma. 

Men glädjen över att ha fått en tandläkare i byn byttes snart till skräck. Rapporter om infektioner, brutna käkar, friska tänder som dragits ut och delar av instrument som blivit kvar i tandköttet började strömma in. 

– Han gav mig sju eller åtta injektioner och drog ut åtta tänder i rad. Det forsade blod i tre dagar, säger en 65-årig patient till AFP.  


► LÄS MER: Tandläkare använde vanlig kamera i stället för röntgen

En 80-årig man säger att tandläkaren ”lämnade köttslamsor överallt”. Han ska också ha varit extremt frikostig med sömnmedel. 

– Varje gång gav han oss vad han kallade ”ett litet stick” och vi var helt utslagna, säger en pensionerad lärare som blivit av med flera friska tänder. 

När patienterna vaknade kunde tandläkaren vara borta – det enda spåret en post-it-lapp med ett meddelande om att komma tillbaka dagen därpå.

► LÄS MER: Tandläkare misstänks ha jobbat full i flipflops

Förutom usel praktik misstänks också tandläkaren för att ha försökt blåsa patienter. 

– Han sa att han hade gjort 17 olika behandlingar på 17 olika tänder på min min fru på tio minuter, inklusive en tand som redan dragits ut, säger en bybo enligt AFP. 

I juni greps mannen men han släpptes i avvaktan på rättegång. Då flydde han till Kanada, där han efter tre månader kunde gripas i en liten stad i New Brunnswick.

Nu kan han dömas till tio års fängelse och tvingas betala stora skadestånd i Frankrike. Sammanlagt är det runt 120 offer som trätt fram – i ett samhälle som har drygt 2 000 invånare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa