Skräddaren 100 procent säker:  Det var Mangs Skräddaren Naser Yazdanpanahs namn fanns med på en ”dödslista” i Mangs hem.
Skräddaren 100 procent säker: Det var Mangs Skräddaren Naser Yazdanpanahs namn fanns med på en ”dödslista” i Mangs hem.

Skräddaren som besköts i sin lokal på Lönngatan i Malmö är helt övertygad om att mannen han konfronterade var Peter Mangs.

Stämningen i säkerhetssalen i Malmö tingsrätt var under gårdagen mycket tryckt. Skräddaren Naser Yazdanpanah som besköts i sin affärslokal på Lönngatan i Malmö den 23 oktober 2010 rördes till tårar när han beskrev känslorna efter dådet.

– Det är fruktansvärt. Det hade varit mycket lättare om jag hade varit död, men nu lever jag varje dag med det här, säger Naser.

Skräddaren stod och strök byxor i ett bakre rum i affären när han plötsligt hörde en smäll och fönstret krossas. Han sprang ut och lyckades konfrontera den misstänkte gärningsmannen på baksidan. Ett handgemäng uppstod och skräddaren fick en dansk skalle av mannen som därefter sprang från platsen. Naser är helt övertygad om att den misstänkte serieskytten Peter Mangs är den han konfronterade.

– Det  är samma person, hundra procent, säger skräddaren och tillägger att han även känner igen Mangs röst.

Naser hade tidigare den aktuella dagen deltagit i en demonstation mot våldet i Malmö. Bland bevisen mot Mangs finns bland annat hans så kallade dödslista där skräddarens namn och hemadress är uppskrivna.

Peter Mangs nekar genom sina försvarare till brott och till att ha befunnit sig på platsen. Försvaret pekade bland annat på det faktum att det, likt i de övriga åtalspunkterna, saknas bevis i form av DNA, fingeravtryck och telefonpositionering som kan binda Mangs till brottet. Man påpekade också att ingen av de sex poliser som var involverade i spaningen mot Mangs har lämnat uppgifter som knyter honom till  brottsplatsen på Lönngatan. Försvaret tillägger också att den fantombild som Nasers iakttagelser resulterade i visar en man med ett betydligt mörkare utseende än den tilltalade. Mangs själv valde att inte yttra sig alls under gårdagens förhandlingar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset