Romas Kevin Strootman och Kostas Manolas firade lagets avancemang från kvartsfinalen.
Romas Kevin Strootman och Kostas Manolas firade lagets avancemang från kvartsfinalen.

I den ena semifinalen ställs två av Europas stora giganter de senaste åren mot varandra. I den andra hittar vi två lag som få trodde skulle ta sig förbi kvartsfinalen.

Real Madrid har tagit tre Champions League-titlar på fyra år och nått minst semifinal åtta år i rad. Bayern München spelar sin sjätte semifinal på sju år. Det är två jättar som brakar samman på Allianz arena när den första semifinalen mellan klubbarna sparkar igång i morgon.

Dessförinnan gör Liverpool och Roma upp i den andra semifinalen. Två klubbar som inte ens medverkade i turneringen förra säsongen.

I kvartsfinalspelet fick de tuffast möjliga motstånd. Liverpool ställdes mot den numera klara ligamästaren i England, Manchester City, men visade ingen som helst respekt och avgjorde i princip dubbelmötet i den första matchen. En 3-0-seger där följdes upp av 2-1 på på bortaplan.

LÄS MER: Slog ut Barcelona – då rusade Romas aktie på börsen

Roma var än mer nederlagstippat mot Barcelona. Efter första matchen, där spanjorerna vann med hela 4-1, var det i princip ingen som trodde att italienarna skulle lyckas vända.

Men Roma stod för ett av fotboll-Europas stora mirakel på 2000-talet och vann med 3-0. Det gav avancemang tack vare fler gjorda bortamål.

– Det var otroligt, galet. Jag vet inte hur jag ska beskriva det. Vi gjorde verkligen det som ingen trodde var möjligt, sa anfallaren Edin Dzeko till Viasat Sport efter matchen.

Årets Champions League-final avgörs den 26 maj i Kiev.

Fakta: Så spelas semifinalerna

Liverpool-Roma:

I kväll, 20.45.

Returmöte: Onsdag 2/5, 20.45.

Bayern München-Real Madrid:

I morgon, 20.45.

Returmöte: tisdag 1/5, 20.45.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset