Nick Foles blev stor hjälte för sitt Eagles.
Nick Foles blev stor hjälte för sitt Eagles.

Philadelphia Eagles vann oväntat i nattens Super Bowl. Och det blev en målfest, 41–33, över de regerande mästarna, New England Patriots.

Nick Foles började säsongen som Carson Wentz reserv-QB – i natt blev han osannolika matchhjälte.

Foles producerade kirurgiskt effektiva passningar, både på långbollar och kortare försök, och fångade även en touchdown passning på ett trickspel.

Foles blev också välförtjänt utsedd till matchens MVP.

– Det som hjälpte mig var att jag visste att jag inte skulle behöva vara stålmannen – jag har fantastiska lagkamrater, sa Foles efter matchen, enligt CNN.

Philadelphia ledde 9–3 efter första kvarten. Andra kvarten blev perioden då de flesta misstagen skedde över hela planen. Brady och Foles kastade fortfarande för massor med yards, men avslutningssparkarna gick fel. Det missades både ett fieldgoal och flera en extrapoäng innan första halvleken var över.

LÄS MER: Super Bowl genom historien – så har det sett ut

I andra halvlek växlade poäng fram och tillbaka mellan lagen som om försvarsspelet inte existerade. Fem touchdowns och två fieldgoals följde under andra halvleks målexplosion.

Patriots kom som vanligt stormande tillbaka i den magiska fjärde kvarten. De tog ledningen för första gången i matchen, 33–32, och allt såg ut att falla på plats för New England ännu en gång.

Men Nick Foles var inte färdig ännu. Han marscherade sitt Philadelphia-anfall till ännu en touchdown och en matchledning med sex poäng med mindre än fem minuter kvar på klockan. Foles och kompani lyckades sedan få tillbaka bollen och använda upp tillräckligt mycket av den återstående tiden, innan de sparkade ett field goal som försäkring.

– Jag behövde bara göra mitt bästa, spela för varandra, spela för de andra killarna i laget och inte titta på tavlan eller på tiden. Bara gå ut där och spela, inte fundera på det, och det slutade med en seger, sa Foles i sitt glädjerus.

Årets Super Bowl satte ett antal nya rekord. Det var den målrikaste någonsin med 74 kombinerade poäng mellan lagen. Det var också Philadelphia Eagles första titel på tre försök i Super Bowlens 52 åriga historia.

I Philadelphia stormade lyriska fans gatorna och klättrade som väntat upp i alla lycktstolpar – något som har plågat borgmästaren och stadens Polis på senare år. Men en seger väl värt baksmällan för staden av ”brotherly love”.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Super Bowl NFL