Precis utanför familjens tomt attackerar älgen. Men han lyckas skrämma iväg den – med en järnpinne.

Niklas Larsson följde med sin lillasyster och hennes kompis efter påsklunchen för att titta på en älg som ställt sig bara tio meter från familjens tomt i Söderby, söder om Stockholm.
– På väg ner tog jag med en järnpinne som stod längs vägkanten och tänkte att det kan vara bra att ha, om han springer mot oss, säger Niklas Larsson.

Det visade sig vara ett klokt val. För precis när de kommit fram till älgen börjar den plötsligt springa rakt mot Niklas och hans syster. Han riktar då järnspettet mot älgen och skriker högt.
– Den stannade bara en meter framför mig. Då visste jag att den hade blivit osäker. Hade jag vänt mig om och sprungit så hade den hunnit ifatt mig. Jag visste att det var en maktkamp.

När Niklas Larsson sedan lyfter järnspettet över huvudet och skriker igen vänder sig älgen om och springer iväg. Han berättar att det var nervöst.
– Det är klart jag var lite skakig i benen, men när adrenalinet kommer hinner man inte tänka så mycket.

Hela händelsen förevigades på video, men det är inte första gången Niklas möter en älg. Han var med om liknande incident när han var betydligt yngre.
– För många år sedan stod en älg och åt äpplen utanför vårt fönster. Jag tänkte att jag skulle gå ut och mata den men den gjorde ett likadant anfall, så jag skrek och sprang all världens väg, in i huset. Jag var inte lika modig då.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset