Kvinnan grannar störde sig på att de gång på gång hörde högljudda skratt och röster från kvinnans lägenhet. Arkivbild.
Kvinnan grannar störde sig på att de gång på gång hörde högljudda skratt och röster från kvinnans lägenhet. Arkivbild.

En 55-årig kvinna i Göteborg skrattade för mycket och högt, tyckte hennes granne. Åtta månader efter att hon flyttade in sades hon därför upp från sin lägenhet av värden. Men domstolen sa nej, och kvinnan får nu alltså bo kvar.

För drygt ett och ett halvt år sedan flyttade en 55-årig kvinna i Göteborg in i en ny lägenhet ett våningsplan under lägenheten hon tidigare bodde i. Men snabbt började klagomål komma in, rapporterar Hem & hyra.

► LÄS MER: Vem får lägenheten när det tar slut? Så här säger sambolagen
 

Kvinnans grannar störde sig nämligen på att de gång på gång hörde högljudda skratt och röster från kvinnans lägenhet, och sa gång på gång till henne. Vid ett tillfälle när 55-åringen satt och drack kaffe med två vänninor och grannarna knackade på dörren för att klaga på ljudnivån kom 55-åringen att hota med polisanmälan om inte klagomålen upphörde.

Hyresvärden kom att säga upp den 55-åriga kvinnans hyreskontrakt 8 månader efter att hon flyttat in. Men kvinnan känner sig trakasserad och hävdar att hyresvärden hittar på skäl för uppsägning.

– Men han har aldrig kunnat presentera några bevis eller ens uppge vilka tider störningarna ska ha förekommit. Jag har till och med fått klagomål när vi varit utomlands, säger kvinnan till Hem & hyra.

Hyresnämnden i Göteborg anser inte att det finns fog för att kvinnans kontrakt skulle sägas upp. Värden överklagade till hovrätten men kom sedan att återkalla överklagandet, vilket betyder att kvinnan kan bo kvar.

Anledningen till att hyresvärden drog tillbaka överklagandet ska vara att de påstådda störningarna upphört.

► LÄS MER: ”Det känns surt att jag gick på det så lätt”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset