Programledaren Anna Brolin försöker bekämpa näthatet genom att anmäla tweets som går över gränsen och anser att Twitter borde ta sitt ansvar.
Programledaren Anna Brolin försöker bekämpa näthatet genom att anmäla tweets som går över gränsen och anser att Twitter borde ta sitt ansvar.

Anna Brolin blev både förvånad och förbannad när Twitter ansåg att kontot som uppmanat till våldtäkt inte bröt mot några regler. ”Twitter borde ha nolltolerans mot våldsuppmaningar och dödshot” säger programledaren till Metro.

Som aktiv twitteranvändare är programledaren Anna Brolin van vid näthat. Men så fort en tweet går över gränsen anmäler hon i hopp om att minska näthatet. Men när hon anmälde ett konto som bland annat skrivit ”@annabrolin är en #slyna som förtjänar att bli #våldtagen & lära sig sin roll som kvinna, med graviditet som följd!” ansåg forumet inte att några regler brutits.

– Man undrar vad som krävs för att bryta mot reglerna och hur de här reglerna lyder, säger Anna Brolin till Metro och fortsätter:

– I det här fallet är det givet att Twitter borde ta avstånd.

► LÄS MER: Så hittar du Twittertrollen – fyra enkla steg

Anna blev förvånad och förbannad över forumets svar och uppmärksammade svaret i en tweet. En tweet som i skrivandes stund retweetats över 1 200 gånger.

– De här forumen borde ta ett större ansvar, de borde ha ett ”non violence”-tänk, säger Anna Brolin. Bojkott kan bli lösningen om inte twitter skärper sitt regelverk. Men samtidigt vill Anna Brolin inte låta näthatarna vinna.

– Men jag vill inte ge striden till de sjuka och vidriga. Forumet är ett sätt att komma i kontakt med våra tittare och har egentligen ett positivt syfte, säger hon.

I ett mejl till Metro skriver Ian Plukett på Twitter att de inte kan kommentera enskilda konton av integritet och säkerhetskäl. Han skriver också att kontot stängts ner.

► LÄS MER: 5 tips: Så gör du om du blir utsatt för näthat

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Näthat