Roosh har givit instruktioner om var deltagarna ska samlas på lördag.
Roosh har givit instruktioner om var deltagarna ska samlas på lördag.

En ökänd antifeminist som anklagas för att vilja legalisera våldtäkt planerar att hålla möten för sina följare runtom i världen på lördag – däribland Stockholm.

Den amerikanska författaren och bloggaren Daryush Valizadeh, eller Roosh V som han kallar sig, har fått stor uppmärksamhet för sina antifeministiska åsikter och metoder för att ragga på tjejer. Nu vill han samla "maskulina heterosexuella män" runtom i världen.

Han har tidigare blivit utkastad från Australien och hånat myndigheter för att han med lätthet kan ta sig tillbaka in i landet. Ottawas borgmästare skrev till Roosh på Twitter: "Ditt våldtäktsförespråkande, misogyna, homofobiska skräp är inte välkommet i Ottawa."

Runtom i världen rapporterar nu medier om honom som våldtäktsförespråkare på grund av ett blogginlägg om "hur man bäst stoppar våldtäkter". Förslaget är att göra våldtäkt lagligt på icke-allmänna platser, eftersom kvinnor då inte skulle våga vara själv med en man de inte litar på.

På sitt Twitter-konto skriver Valizadeh att hans blogginlägg var menat som satir och att han inte vill legalisera våldtäkt.

Valizadeh plan är nu att samla sina följare på olika platser runtom i världen. Instruktionerna är att samlas på utsatt tid och plats – i Sveriges fall Medborgarplatsen i Stockholm på lördag klockan 20.

För att känna igen varandra uppmanas mötesdeltagarna ställa en kontrollfråga, i det här fallet: "Vet du var jag kan hitta en djuraffär?". Svaret ska då vara: "Ja, den är här". 

Planen är sedan att röra sig till den slutgiltiga mötesplatsen, vilket i många fall kan röra sig om en krog, enligt sajten.

►LÄS MER: Övergreppsanklagad "dejtingcoach" kastas ut från Australien


Bara heterosexuella män är tillåtna, enligt instruktionerna. Om "tokiga feminister" dyker upp på mötesplatserna uppmanas deltagarna att filma de som protesterar och skicka filmerna till Valizadeh, så att han kan "tear them up" (ungefär "förstöra dem").

Deltagarna själva bör inte vara oroliga för att bli uthängda, eftersom det inte hänt Roosh följare tidigare, meddelar han. En annan fråga som besvaras på hemsidan är risken för att en av de mötesansvariga skulle vara "hemlig feministisk agent", men Roosh bedömer även det som osannolikt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset